Vaasan kaupunki - Vasa stad

Isolahden venesataman saneeraus valmistuu juhannukseksi

Jaa

Isolahden venesataman korjaustyöt valmistuvat juhannukseen mennessä, kun lopputarkastus saadaan tehtyä viimeisen laiturin asennuksen jälkeen. Huonokuntoisten laiturien poistaminen parantaa venesataman turvallisuutta ja kohottaa yleisilmettä.

Isolahden venesatama. Kuva: Vaasan kaupunki
Isolahden venesatama. Kuva: Vaasan kaupunki

Isolahden venesataman yleisilme on kokenut kohotuksen, kun vanhat laiturit on vaihdettu uusiin ja matala satama-allas on ruopattu syvemmäksi. Viime vuonna alkanut saneeraus on vihdoin loppusuoralla.

- Pyrimme saamaan laiturit lopputarkastettua juhannusviikolla, niin ne olisivat käyttökunnossa juhannuksena, kuntatekniikan palveluvastaava Jarmo Latvala kertoo.

Uudet laiturit parantavat yleisilmettä

Venesataman saneerauksessa viisi uutta venelaituria rakennettiin samoille paikoille, kuin mistä vanhat purettiin. Vanhojen laiturien purkuvaiheessa on kierrätetty kaikki uudelleen käyttöön kelpaava materiaali ja pyritty hyödyntämään uudelleen.

Venesataman ruoppaus oli kaivattu, sillä satama-allas oli ennen suhteellisen matala suojaisan sijaintinsa vuoksi. Kokonaisuudessaan satama-altaasta on ruopattu pois noin puoli metriä, jotta normaalisyvyys olisi noin parissa metrissä. Ruoppausmassat on toimitettu Alskatintien varteen, Solbackenin alueelle.

Saneerauksen yhteydessä myös venesataman valaistus ja kameravalvonta sekä alueella sijaitseva valvontakoppi tullaan uusimaan.

Saneerauksessa pientä viivettä

Venesataman saneeraus viivästyi muutamilla viikoilla olosuhteista johtuneista syistä.

- Merivesi oli poikkeuksellisen korkealla talvella useita kuukausia ja lisäksi laituritoimittajalla oli joistakin materiaaleista pulaa maailmantilanteesta johtuen, Jarmo Latvala toteaa.

Isolahden venesataman venepaikan omistajille on tarjottu vastaavaa paikkaa muualta saneerauksen ajaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palveluvastaava Jarmo Latvala, Vaasan Kaupunki, puh. 040 761 5572, jarmo.latvala@vaasa.fi

Kuvat

Isolahden venesatama. Kuva: Vaasan kaupunki
Isolahden venesatama. Kuva: Vaasan kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme