Espoon kaupunki - Esbo stad

Ison Omenan neuvola ja mielenterveyspalvelut auttavat yhdessä vanhempia

Jaa

Ison Omenan palvelutorilla neuvola ja mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat kehittäneet yhdessä uuden palvelumallin. Sen ansiosta neuvolan terveydenhoitaja voi konsultoida aiempaa ketterämmin psykologia, jos tulevan tai tuoreen vauvaperheen vanhemman hyvinvointi aiheuttaa erityistä huolta. Palvelumalli valittiin voittajaksi Ison Omenan palvelutorin innovaatiokilpailussa.

Palvelu on tarkoitettu raskaana oleville tai alle vuoden ikäisten lasten äideille ja heidän kumppaneilleen. Huoli voi kummuta vanhemman psyykkisestä hyvinvoinnista yleensä, mutta taustalla voi olla myös esimerkiksi raskauden keskeytykseen liittyvä erityinen keskustelutuen tarve, kohtukuolema, keskenmeno tai lapsettomuushoitotausta. Sen jälkeen, kun terveydenhoitaja on ollut yhteydessä psykologiin, psykologi ottaa tarvittaessa asiakkaaseen yhteyttä. Mahdollinen jatko suunnitellaan yhdessä.

Tarve konsultaatiomahdollisuudelle oli, sillä erityisen huolen asiakkaiden kohdalla on tärkeää varmistua, että heille tarjotaan oikeita palveluja oikeaan aikaan ja että asiakas todella saa ajan tarvitsemaansa palveluun. Palvelulla haluttiin tukea tämän erityisen riskiryhmän ohjautumista mielenterveyspalveluiden piiriin. Nopea hoidontarpeen arvio ja hoidon aloitus sekä katkeamaton palveluketju ovat tärkeitä, jos terveydenhoitajalla on epäily ajankohtaisesta ja akuutista mielenterveysoirehdinnasta. Joskus asiakkaalla ei ole voimavaroja hakeutua itse avun piiriin ja hän tarvitsee siihen tukea.

Innovaatioita asiakkaan etu edellä

Ison Omenan palvelutorin innovaatiokilpailun raati valitsi voittajan sillä perusteella, että idean kohteena on tärkeä kohderyhmä ja hoito vaikuttaa laajasti, palvelupolku sujuvoituu ja kokonaisvaltaista palvelutarvetta kartoitetaan moniammatillisen yhteistyön avulla. Lisäksi palvelumallissa nähtiin potentiaalia levittää sitä esimerkiksi muihin erityisen huolen asiakaskohderyhmiin.

”Tämän vuoden kilpailun ideoissa korostui vahvasti asiakaslähtöisyys. Huomaan, että kilpailujoukkueet olivat todella lähteneet ideoimaan palveluita asiakas edellä, ei hallinto edellä”, kertoo palvelutorikoordinaattori Suvi Jäntti.

Ison Omenan palvelutori järjesti nyt toista kertaa oman sisäisen innovaatiokilpailunsa palveluyksiköilleen. Kilpailu on saanut innoituksensa koko kaupunkiorganisaation laajuisesta kaupunginjohtajan innovaatiokilpailusta, jonka avulla haetaan palvelujen kehitystä kuntalaisten parhaaksi.

Innovaatiokilpailu on yksi käytännön esimerkki Palvelutorilla tehtävästä moniammatillisesta kehitystyöstä. Palvelutorikonseptin keskiössä on vahvasti palvelujen ja yhteistyön kehittäminen yhdessä palveluyksiköiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Yhteistyöllä on mahdollista saada aikaan entistä vaikuttavampia palveluita. Palvelutorit toimivatkin parhaimmillaan innovaatioalustoina, joissa uusia ideoita autetaan syntymään sekä niitä voidaan myös testata ketterästi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

palvelutorikoordinaattori Suvi Jäntti, Ison Omenan palvelutori, Espoon kaupunki, puh. 040 579 4840, suvi.jantti@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoolaisten suun terveys parantunut kaikilla mittareilla viidessä vuodessa3.12.2020 12:12:37 EETUutinen

Espoon kaupunki panostaa hammashoidon kehittämiseen seuraamalla jatkuvasti laatu- ja vaikuttavuusmittareita. Tarpeeseen kehitettyjen mittaristojen kautta on avautunut mahdollisuus nähdä entistä paremmin suun terveydenhuollon haasteet, jotka ovat tänä päivänä ennaltaehkäisyssä ja varhaisdiagnostiikassa. Viiden vuoden seurannassa parannusta on saatu kaikilla laadun ja vaikuttavuuden mittareilla.

Esbogymnasier utnyttjade virtuell verklighet i undervisningen1.12.2020 11:16:47 EETTiedote

De studerande i gymnasierna Otaniemen lukio och Etelä-Tapiolan lukio i Esbo har skapat innehåll inom virtuell verklighet (VR) som en del av sina studier. Samtidigt har deras lärare utnyttjat en VR-plattform i undervisningen. Gymnasierna samarbetade med Esbo stadsmuseum inom ramen för ett försök som genomfördes mellan februari och oktober 2020. Med hjälp av försöket utvärderades de möjligheter som virtuell verklighet kan erbjuda i undervisningen.

Espoolaiset lukiot hyödynsivät virtuaalitodellisuutta opetuksessa1.12.2020 10:56:13 EETTiedote

Espoon Otaniemen ja Etelä-Tapiolan lukioiden opiskelijat ovat laatineet virtuaalisen todellisuuden sisältöjä (VR, virtual reality) osana opintojaan. Samaan aikaan heidän opettajansa ovat hyödyntäneet VR-alustaa opetuksessa. Lukiot tekivät yhteistyötä Espoon kaupunginmuseon kanssa kokeilussa, joka toteutettiin helmikuun ja lokakuun 2020 välisenä aikana. Kokeilulla arvioitiin virtuaalitodellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia opetuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme