Academic Work

IT-alan kasvavaan osaajapulaan keksitty ratkaisu Ruotsissa: Tulevaisuuden koulu, Academy, lanseerataan myös Suomeen

Jaa

Academic Work tuo Suomeen kiihdytetyn oppimisen (Accelerated Learning) menetelmään pohjautuvan Academy-koulutusohjelman. Ruotsissa vuonna 2015 konseptoitu ja yli 300 konsulttia kouluttanut Academy laajenee Suomeen ensimmäisenä kaikista konsernin maista. Haku koulutusohjelmaan aukeaa välittömästi. Syksyllä alkava ohjelma kouluttaa mukaan valituista henkilöistä IT-konsultteja vain 12 viikossa, minkä aikana osallistujat tulevat tekemään käytännön koodausta 500 tuntia - yhtä paljon kuin Ruotsissa viisi vuotta kestävän IT-alan yliopistokoulutuksen aikana. Koulutuksen läpäisseille taataan vakituinen työpaikka IT-konsulttina - taustasta riippumatta.

Academyn opetusmenetelmät perustuvat vahvasti käytännön ongelmien ratkaisemiseen, tiimityöhön ja jatkuvaan vuorovaikutukseen oppijan ja opettajan välillä.
Academyn opetusmenetelmät perustuvat vahvasti käytännön ongelmien ratkaisemiseen, tiimityöhön ja jatkuvaan vuorovaikutukseen oppijan ja opettajan välillä.

Suomen työmarkkinoilla vallitsee arvioiden mukaan jopa 15 000:n IT-osaajan pula vuoteen 2020 mennessä. Kohtaanto-ongelma laajenee jatkuvasti, sillä perinteisistä koulutusohjelmista valmistuneiden IT-henkilöiden määrä ja täsmäosaaminen ei riitä vastaamaan tämän päivän työelämän kysyntään. Nyt Suomeen lanseerattava Academy valmistaa intensiivisen koulutusjakson aikana osallistujat tarjoamaan sellaista osaamista, jota Suomen työmarkkinoilta puuttuu.

- Academy on meille nyt, ja jatkossa koko Suomelle, iso asia. Huomasimme jo marraskuussa 2016 toteuttamamme WORK.IT Barometrin tuloksista, että olemme kohtaanto-ongelman kanssa suuren kysymyksen äärellä. Niinpä päätimme luoda konkreettisen ratkaisun, Suomen Academyn johtaja Jukka Pulkkinen kommentoi.

Academyn rekrytointiprosessi on ainutlaatuinen: mukaan voi hakea kuka tahansa aiempaan taustaan katsomatta, sillä ensimmäisessä ja toisessa vaiheessa hakija tekee loogista päättelykykyä sekä numeerista että verbaalista osaamista mittaavat verkkotestit. Testit läpäisseet jatkavat seuraavaksi haastatteluvaiheeseen, jossa rekrytoija tutustuu myös hakijan aikaisempiin ansioihin ja motivaatioon.

Osallistujien valinnassa painotetaan enemmän oikeanlaista asennetta ja oppimiskykyä kuin aiempaa kokemusta. Sopiva, hakuprofiiliin osuva henkilö saavuttaa koulutuksessa täyden potentiaalinsa nopeasti, kunhan hänelle vain tarjotaan oikeat työkalut. Aiempi kokemus ei ole niin tärkeää.

- Rekrytointiprosessimme keskittyy yksilön kykyihin, ominaisuuksiin ja intohimoon. Tärkeintä valintaprosessissa on, mitä hakija voi tehdä huomenna - ei se, mitä hän teki eilen, Pulkkinen painottaa.

Academy on tulevaisuuden koulu

Nopeutettu oppiminen perustuu vankkaan tutkimustietoon, jonka mukaan oikeassa ympäristössä 12 viikkoa on optimiaika oppia täysin uusia asia, jopa ammatti. Academyn koulutusohjelma nojaa uusimpaan tutkimukseen ja oppia on ammennettu amerikkalaisilta edelläkävijöiltä, jotka sovelsivat ensimmäisinä accelerate learning -metodia käytäntöön. Suomessa starttaava Academy on sovellettu Ruotsissa Pohjoismaisten vaatimusten mukaiseksi.

- Kiihdytetty oppiminen, accelerate learning, on nopea tie uuteen ammattiin. Menetelmä keskittyy nopeatahtiseen käytännön opetukseen, jatkuvaan tiimityöhön ja vankkumattomaan vuoropuheluun. Academyn taustalla on myös koko Academic Work -konsernimme yli 20-vuotinen kokemus ja osaaminen hr-alasta ja nuorten ammattilaisten rekrytoinnista tietotyöhön, Academyn perustaja-toimitusjohtaja ja isäksikin kutsuttu Michael Holmström valottaa.

- Koulutuksen perustana ovat konkreettiset tehtävät, jotka ovat olennaisia tulevassa työssä. Tämän vuoksi oppimisprosessi on äärimmäisen tehokas, ja voimme tarjota yrityksille paljon kaivattua osaamista nopeasti, Holmström jatkaa.

Kohtaanto-ongelma ja osaamisvaje todellinen haaste

Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roihan mukaan heidän jäsenilleen teettämä kysely kertoo karua kieltä Suomen IT-alan työllisyystilanteesta: yhdistyksen jäsenyrityksistä yli 60 % on rekrytoimassa lisää väkeä seuraavan kuuden kuukauden aikana.

- IT-alan osaamisvaje on todellinen haaste. Digitalisaatio on edelleen iso trendi, jonka ympärille kehitetään liiketoimintaa sekä uusia palveluita, hankkeita ja tuotteita niin yrityksissä kuin yhteiskunnan tasolla. Tällä hetkellä tarpeeseen vastaavaa osaamista on aivan liian vähän tarjolla, eikä osaajien houkuttelu kilpailijoilta ole ratkaisu ongelmaan. Osaajia yksinkertaisesta tarvitaan enemmän, Roiha kertoo.

Kuullessaan Academysta Roiha oli aluksi skeptinen, sillä hän joutui todella miettimään, onko mahdollista kouluttaa päteviä IT-konsultteja vain 12 viikon aikana.

- Perehdyttyäni aiheeseen huomasin, että Academyn valintaprosessi ja 12 viikon boot campin sisältö ovat vakuuttavia. Haku on käännetty virkistävästi ympäri, ja kuka tahansa voi hakea verkon kautta mukaan ja suorittaa testit verkossa. Ohjelmistokehityksen 500 tuntia ennakkoon mietittyä ja ajankohtaista tehtävää, jotka edistävät oppimista, kuulostaa hyvältä. Jään hyvin suurella mielenkiinnolla odottamaan, minkälaisia osaajia koulutukseen löytyy ja mihin he lopulta työllistyvät, Roiha kiteyttää.

IT-konsulttijätti Capgemini on Suomen Academyn ensimmäinen kumppani

Globaali IT- ja digipalveluita tarjoava  Capgemini hakee jatkuvasti sekä kokeneita että työuransa alussa olevia kykyjä keskeisille osaamisalueilleen. Asiantuntemusta hyödynnetään asiakkaiden digitaalisesten muutohankkeiden läpiviemisessä. Kysyntää tekijöille on erityisesti sovelluskehityksen, arkkitehtuuriosaamisen, käyttäjäkokemuksen ja palvelumuotoilun parissa.

- IT-alalla tarvitaan ennakkoluulotonta ja innovatiivista otetta ja eri toimijoiden yhteistyötä, jotta saisimme alalle lisää innostuneita osaajia. Academic Workin uusi konsepti edustaa mielestäni tällaista lähestymistapaa, kommentoi Capgeminin henkilöstöjohtaja Minna Mäkeläinen.

Capgemini on kiinnostunut sekä kokeneista senior-osaajista että innostuneista aloittelevista kyvyistä. Academyn kautta he voivat tavoittaa monipuolisesti eri taustoista tulevia osaajia.

- Academy-ohjelma valintaprosesseineen on Suomessa ainutlaatuinen tapa tuottaa työmarkkinoille uusia kykyjä. Olemme tyytyväisiä, että pääsimme mukaan ensimmäiseen ohjelmaan ja voimme ensimmäisten joukossa myös hyödyntää konseptin tuloksia. Meillä on maailmanlaajuisesti jo yli 190 000 asiantuntijaa ja tarjoamme mahdollisuuden päästä mukaan digitalisaation asiakashankkeisiin suuren kansainvälisen organisaation tukemana, Mäkeläinen jatkaa.

Academyn haku on nyt auki osoitteessa www.academy.fi

Academy pähkinänkuoressa:

  • Ohjelma kouluttaa mukaan valituista henkilöistä IT-konsultteja vain 12 viikossa
  • Ensimmäiseen, syksyllä alkavaan koulutusohjelmaan valitaan 15 osallistujaa kouluttautumaan ohjelmointikieli Javan asiantuntijoiksi
  • Koodaustaidon lisäksi konsultit saavat niin sanottua Soft Skills -koulutusta viestintä- ja myyntitaidoista, projektien vetämisestä sekä ketteristä menetelmistä
  • Koulutuksen läpäisseille taataan vakituinen työpaikka - taustasta riippumatta.
  • Intensiivisen koulutusjakson aikana tehdään koodausta 500 tuntia, mikä vastaa noin viiden vuoden IT-alan korkeakouluopintojen koodausmäärää Ruotsissa

Accelerated Learning pähkinänkuoressa:

  • Menetelmä perustuu tutkimustietoon, jonka mukaan oikeassa ympäristössä 12 viikkoa on optimi aika oppia täysin uusia asia
  • Menetelmän on kehittänyt Colin Rose Isossa-Britanniassa 1980-luvulla
  • Menetelmän soveltamisen edelläkävijät ovat kouluttaneet Yhdysvalloissa 20 000 henkilöä viime vuosien aikana
  • Koulutustapa on vasta tulossa Pohjoismaihin
  • Nopean oppimisen vaikutus perustuu nopeatahtiseen käytännön opetukseen, aktiiviseen opettajan tukeen, jatkuvaan tiimityöhön ja vuorovaikutteiseen tapaan oppia ja saada palautetta
Lyhyessäkin ajassa voi tapahtua suuria asioita. Miltä kuulostaisi oppia koodaamaan Javaa 12 viikossa, ja saada tämän päätteeksi varma työpaikka? Academy on tulevaisuuden koulu. Ja Academy on saapunut Suomeen! Lue lisää ja hae Academyyn: www.academy.fi
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Korpilauri
Head of Operations
+358 50 4479604
laura.korpilauri@academicwork.fi

Stefan Heinrichs
Managing Director
+358 50 4479687
stefan.heinrichs@academicwork.fi

Kuvat

Academyn opetusmenetelmät perustuvat vahvasti käytännön ongelmien ratkaisemiseen, tiimityöhön ja jatkuvaan vuorovaikutukseen oppijan ja opettajan välillä.
Academyn opetusmenetelmät perustuvat vahvasti käytännön ongelmien ratkaisemiseen, tiimityöhön ja jatkuvaan vuorovaikutukseen oppijan ja opettajan välillä.
Lataa
Academyn nopean oppimisen jaksolta valmistuu IT-konsultiksi vain 12 viikossa ja saa vakituisen työpaikan.
Academyn nopean oppimisen jaksolta valmistuu IT-konsultiksi vain 12 viikossa ja saa vakituisen työpaikan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Academic Work
Academic Work
Ruoholahdenkatu 23
00180 Helsinki

https://www.academicwork.fi/

Academic Work on Pohjoismaiden johtava tieto- ja asiantuntijatyön välittämiseen erikoistunut auktorisoitu henkilöstöpalveluyritys, joka tulee työllistämään Suomessa tänä vuonna yli 2000 henkilöä. Academic Work -konserni toimii kuudessa maassa ja sen liikevaihto on yli 250 miljoonaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Academic Work

Tuore tutkimus paljastaa: Tässä työelämän ominaisuudessa Suomessa hävitään räikeästi muille Pohjoismaille7.2.2018 10:38:46 EETTutkimus

Academic Workin julkaisema Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimus paljastaa eroja pohjoismaisten nuorten, korkeakoulutettujen ammattilaisten toiveissa heidän työnantajiaan ja työpaikkojaan kohtaan. Tutkimukseen vastasi kaiken kaikkiaan 14 445 henkilöä, joista lähes tuhat oli suomalaisia. Vastaajat olivat kaikki uransa alkuvaiheessa olevia korkeakoulutettuja ammattilaisia. Esimerkiksi tanskalaisista vastaajista 74% on valmiita pysymään saman työnantajan palveluksessa yli viisi vuotta, siinä missä vain kolmasosa suomalaisista vastaajista olisi valmis samaan.

Tulevaisuuden koulu Academyn vahva alku vakuutti – Suomessa koulutettavien konsulttien määrä yli viisinkertaistetaan ensi vuonna30.10.2017 14:00:00 EETTiedote

Digiosaajille on Suomessa huutava tarve ja sitä korostaa myös työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämä Reboot Finland -ilmiö. Suomessa keväällä lanseerattu tulevaisuuden koulu, Academy, vastaa osaltaan osaajien kysyntään ja on nyt kovassa nosteessa. Academy on kiihdytetyn oppimisen menetelmää käyttävä koulutus, josta valmistuu IT-konsultiksi vain kolmessa kuukaudessa. Jatkossa konsepti laajenee myös muille toimialoille. Jo 80 % tällä hetkellä koulutuksessa olevista konsulteista on kiinnitetty tulevaan työpaikkaansa asiakasyrityksille ennen ohjelman puoliväliä. Vaikuttavien tulosten ansiosta Academystä tulee ensi vuonna itsenäinen organisaatio. Uusissa tiloissaan Academy aikoo viisinkertaistaa koulutettavien konsulttien määrän nostamalla luvun sataan. Vuonna 2020 Academy aikoo kouluttaa 400 uutta konsulttia. Rekrytointi Suomen toiseen Java-ohjelmaan on parhaillaan auki ja jatkuu joulukuuhun.

Tampereella järjestetään talven suurin opiskelijatapahtuma - 52. kerta on suurempi kuin koskaan9.2.2017 10:23:36 EETTiedote

Ympäri Suomen saapuvat tuhannet opiskelijat valtaavat Tampereen Teknillisen Yliopiston (TTY) kampusalueen, kun perinteiset Akateemisen kyykän MM-kilpailut järjestetään Tampereella lauantaina 11. helmikuuta. Tänä vuonna kilpailussa on mukana ennätysmäärä erilaisia sarjoja ja kilpailutasoja. Valtava osallistujamäärä on saanut yritykset kiinnostumaan tapahtumasta, jonka pääyhteistyökumppani Academic Work osallistuu tapahtumaan vieläpä omalla joukkueellaan.

Työkompensaatiokyselyn tulokset julki - opiskelijat polvillaan työmarkkinoiden edessä1.2.2017 07:30:00 EETTiedote

Suomen työmarkkinoiden joustamattomuus on iso riesa ja ongelma korkeakouluopiskelijoille, selviää Academic Workin ja Aalto-yliopiston maisteriopiskelijoiden tuottamassa Työkompensaatiokyselyssä. Kyselyyn vastasi 709 korkeakouluopiskelijaa. Palkatonta asiantuntijatyötä* käsittelevä kysely paljasti opiskelijoiden turhautumisen. Opiskelijat kokevat olevansa umpikujassa palkattoman työharjoittelun yleistyessä ja vain 6 % vastanneista suhtautui palkattomaan asiantuntijatyöhön positiivisena uraväylänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme