IT ja neurotiede yhdistävät voimansa uudessa Erasmus-maisteriohjelmassa

Jaa
Tieteen läpimurrot tapahtuvat usein useiden tieteenalojen risteyksissä. Syksyllä 2023 aloittava kansainvälinen Erasmus Mundus maisteriohjelma, NeuroData, yhdistää Jyväskylässä datatiedettä ja neurotiedettä.

Ohjelmaan voivat hakea opiskelijat monelta eri tieteenalalta (esim. luonnontieteet, tietojenkäsittelytieteet ja kognitiiviset tieteet). Vuoden 2023 haun deadline on 5.2.2023.

Ohjelmaan valitut opiskelijat opiskelevat ensin vuoden Bar-Ilanin yliopistossa Israelissa ja tämän jälkeen suuntaavat suorittamaan loput opintonsa ja opinnäytteensä muihin yhteistyöyliopistoihin (Amsterdam, Jyväskylä, Lissabon ja Padua).

Ensimmäisen vuoden aikana opiskelijat saavat neurotieteen ja datatieteen keskeistä koulutusta, joka on räätälöity heidän perustutkinto-opintojensa mukaan. Opinnot on suunniteltu siten, että kaikki opiskelijat saavuttavat saman tason molemmissa oppiaineissa. Teoreettisen opintojen lisäksi ohjelmassa sovelletaan datatieteitä monimuotoiseen neurotieteelliseen dataan (mm. aivokuvantamisdata), ja tutkinto antaakin erittäin laaja-alaiset valmiudet työelämään nykyisessä datarikkaassa maailmassa.

– Tämä Erasmus-ohjelman rahoitus tiedekunnallemme oli hieno uutinen! Odotamme innolla ensimmäisiä maisteriopiskelijoita, apulaisprofessori Tiina Parviainen psykologian laitokselta iloitsee. – Ohjelman myötä pääsemme myös rakentamaan entistä tiiviimpää opetusyhteystyötä psykologian ja IT-tiedekunnan välille.

Uuden ohjelman opetussisältö tulee osittain osaksi myös diplomi-insinööriopiskelijoiden kurssitarjontaa.

Ensimmäiset ohjelman opiskelijat saapuvat Jyväskylän yliopistoon lukuvuodeksi 2024–2025. Jyväskylässä toisen vuotensa suorittavat opiskelijat saavat valmistuttuaan filosofian maisterin (Master of Arts, MA) tutkinnon. Hakuaika syksyllä 2023 alkaviin opintoihin päättyy 5.2.2023.

Maisteriohjelmaan voi tutustua paremmin ohjelman verkkosivuilla: https://www.neurodata-master.org/

Lisätietoja:

Tiina Parviainen, tiina.m.parviainen@jyu.fi

https://www.neurodata-master.org/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestinnän asiantuntija
Kirke Hassinen
kirke.m.hassinen@jyu.fi
puh. +358 50 462 6920

viestinta@jyu.fi

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Mediakutsu: Tervetuloa seuraamaan Suomen kyberosaamiskeskuksen julkistamistilaisuutta 30.3.27.3.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu järjestävät Digiturvallisuus 2023 -messuilla Jyväskylän Paviljongissa Suomen kyberosaamiskeskuksen julkistustilaisuuden. Julkistustilaisuudessa ovat mukana molempien oppilaitosten rehtorit, Jyväskylän kaupunginjohtaja sekä maakuntajohtaja. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta ja esittämään kysymyksiä paikan päällä Jyväskylän Paviljongissa torstaina 30.3. klo 14.00 alkaen.

Hyvä fyysinen kunto ei suojaa lasta ylipainon aiheuttamalta matala-asteiselta tulehdukselta23.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Noin joka neljäs suomalainen lapsi on ylipainoinen, ja yleistynyt lapsuuden ylipaino on johtanut kasvaneeseen pitkittyneen matala-asteisen tulehduksen esiintyvyyteen lapsuudesta alkaen. Ylipaino on keskeisin matala-asteista tulehdusta lisäävä tekijä, mutta hyvän fyysisen kunnon on ajateltu suojaavan ylipainon haitallisilta terveysvaikutuksilta. Jyväskylän yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa havaittiin, ettei hyväkään fyysinen kunto itsessään vähennä matala-asteista tulehdusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme