Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Itä-Helsingin keskusta -kilpailussa jatkoon neljä ehdotusta

Jaa

Helsingin kaupungin järjestämän kansainvälisen Itä-Helsingin keskusta ideakilpailun toiseen vaiheeseen on valittu neljä ehdotusta.

Koostekuva, jossa jatkoon päässeet ehdotukset. Ylärivi: Helsinki East Village, ITIS SITI. Alarivi: Itä-Helsingin Glokaali keskusta ja JALAN JALOIN.
Koostekuva, jossa jatkoon päässeet ehdotukset. Ylärivi: Helsinki East Village, ITIS SITI. Alarivi: Itä-Helsingin Glokaali keskusta ja JALAN JALOIN.

.Jatkoon valitut ehdotukset ovat:

  • Helsinki East Village
  • Jalan jaloin
  • ITIS SITI
  • Itä-Helsingin Glokaali keskusta

Kansainvälisen ideakilpailun ensimmäiseen vaiheeseen jätettiin 48 ehdotusta. Palkintolautakunta toteaa, että ehdotusten joukossa on paljon erittäin hyviä töitä. Erityistä tyytyväisyyttä palkintolautakunnassa herättikin kilpailuehdotusten ja ideoiden monipuolisuus ja rohkeus.

”Helsingin tavoitteena on kehittää esikaupunkien vanhoja keskuksia elävämmiksi ja viihtyisämmiksi. Tämän kilpailun tavoitteena on löytää parhaat keinot kehittää Itäkeskuksesta aikaisempaa vetovoimaisempi koko Itä-Helsingin keskusta. Kaikki neljä jatkoon valittua ehdotusta vastaavat kiinnostavalla ja korkealaatuisella tavalla tavoitteeseen kehittää Itä-Helsinkiä, mutta kukin toisistaan eroavilla keinoilla ja painotuksilla”, sanoo palkintolautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kaikkia jatkoon valittuja ehdotuksia yhdistää myös kokonaisvaltainen, koko kilpailualueen kattava laadukkuus.

Jatkoon valittiin ehdotuksia, joissa pääosassa on nykyisten toiminnallisten ytimien ja julkisten tilojen paikkalähtöinen kehittäminen, sekä ehdotuksia, jotka tuovat Itäkeskukseen isoja uusia toimintoja tai merkittävästi muuttavat alueen toiminnallista painopistettä.

Kaupunkilaisilla on ollut mahdollisuus antaa äänensä omalle suosikilleen tykkäämällä sekä kommentoida ehdotuksia kilpailun verkkosivuilla. Eniten tykkäyksiä kaupunkilaisilta saivat ehdotukset Itis siti, East Central Park ja Helsinki East Village.

Alueen uudistamiseen suhtauduttiin kaupunkilaisten palautteissa myönteisesti ja rohkeatkin visiot saivat runsaasti positiivista huomiota.

Kaikkiin kilpailuehdotuksiin voi tutustua osoitteessa: https://www.itahelsinginkeskusta.com/

Kilpailun aikataulu

Toiseen vaiheeseen valittujen ehdotusten tekijät pääsevät jatkokehittämään töitään kevään aikana ja lopulliset työt jätetään arvioitavaksi kesäkuussa.

Toisen vaiheen kilpailuehdotukset tulevat esille ja kommentoitavaksi kilpailun verkkosivuille kesäkuussa. Kilpailun tulos ja ehdotusten tekijät julkaistaan loka-marraskuussa 2020.

Itä Helsingin keskusta -kilpailun tavoitteena on antaa lähtölaukaus itäisen Helsingin tärkeimmän aluekeskuksen muuttamiselle toiminnoiltaan ja ilmeeltään urbaaniksi keskustaksi. Kilpailualueen eri osa-alueet halutaan nivoa yhtenäiseksi kaupunkikeskustaksi, jonka vahvuutena on alueen omaleimainen ja monikulttuurinen identiteetti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Näveri, asemakaavoitus, mikko.naveri@hel.fi, 09 310 37331
Annina Vainio, kilpailusihteeri, annina.vainio@sitowise.com, 020 747 7353
Anni Sinnemäki, apulaispormestari, anni.sinnemaki@hel.fi

Kuvat

Koostekuva, jossa jatkoon päässeet ehdotukset. Ylärivi: Helsinki East Village, ITIS SITI. Alarivi: Itä-Helsingin Glokaali keskusta ja JALAN JALOIN.
Koostekuva, jossa jatkoon päässeet ehdotukset. Ylärivi: Helsinki East Village, ITIS SITI. Alarivi: Itä-Helsingin Glokaali keskusta ja JALAN JALOIN.
Lataa
Näkymäkuva: Helsinki East Village.
Näkymäkuva: Helsinki East Village.
Lataa
Näkymäkuva: Itis siti
Näkymäkuva: Itis siti
Lataa
Näkymäkuva: Itä-Helsingin Glokaali keskusta
Näkymäkuva: Itä-Helsingin Glokaali keskusta
Lataa
Näkymäkuva: Jalan jaloin.
Näkymäkuva: Jalan jaloin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hietalahdenrantaan esitetään uutta työpaikka-aluetta ja maanalaista pysäköintilaitosta27.3.2020 08:39:06 EETTiedote

Kotimainen kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö HGR Property Partners Oy on hakenut Helsingin kaupungilta kehittämisvarausta Hietalahdenrannan alueelle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 31.3.2020. Kehittämisvarauksessa Helsinki antaa kumppanille luvan suunnitella kaupungin maalle. Varauksesta päättää kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kaupunkiympäristölautakunnan esityksestä keväällä 2020. Varaus ei vielä mahdollista tontin luovuttamista, vaan kaupunki päättää toteutukseen tähtäävästä tontinvarauksesta erikseen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 26.3.202026.3.2020 18:55:11 EETTiedote

Ympäristö- ja lupajaoston kokous järjestettiin ensimmäistä kertaa etäkokouksena. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 26.3.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 23.4.2020 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.3.202019.3.2020 17:00:36 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.3.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 2.4.2020.

Lapinlahden sairaalarakennusten ideakilpailun voittaja valittu18.3.2020 11:00:00 EETTiedote

Lapinlahden sairaalarakennusten ideakilpailun voittajaksi on valittu ehdotus Lapinlahden kevät, ja kilpailutyö on julkistettu. Päärakennukseen on ehdolla Tove Janssonin kotimuseo, hostelli, työtiloja sekä erilaisia palveluja. Puisto säilyy kaikille avoimena ja lähes ennallaan. Uudisrakennukset nousevat alueen eteläreunalle, minne tulisi hotelli Länsiväylän melumuuriksi sekä kaksi palveluasuntorakennusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 17.3.202017.3.2020 19:02:07 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 17.3.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme