Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Itä-Helsingin keskustan uudet tuulet – arkkitehtuurikilpailun ehdotukset kommentoitavana

Jaa

Helsingin kaupungin järjestämä kansainvälisen Itä-Helsingin keskusta -ideakilpailun toisen vaiheen kilpailutyöt ovat valmiit. Töitä voi kommentoida verkossa elokuun puoliväliin asti. Kilpailun tuomaristo ottaa kommentit huomioon osana päätöstään ja kilpailu ratkeaa syksyllä. Kilpailun jälkeen Itäkeskuksen ja sen lähiympäristön alueelle laaditaan kehittämisperiaatteet, joissa kilpailun lopputulos huomioidaan.

Havainnekuvia kilpailuehdotuksista.
Havainnekuvia kilpailuehdotuksista.

Itä-Helsingin keskusta -ideakilpailun toiseen vaiheeseen valittiin maaliskuussa 4 työtä: Helsinki East Village, Jalan jaloin, ITIS SITI ja Itä-Helsingin Glokaali keskusta. Tekijät ovat jatkokehittäneet töitään kevään aikana ja nyt ehdotuksiin voi tutustua verkossa.

Töitä voi kommentoida 16.8. asti itahelsinginkeskusta.com -sivustolla. Sivustolta löytyvät myös hankkeen perustiedot sekä suomeksi että englanniksi.

Kilpailulla haetaan Itä-Helsingin keskustalle tulevaisuuden suuntaa

Kansainväliseen Itä-Helsingin keskustan ideakilpailun ensimmäiseen vaiheeseen jätettiin 48 ehdotusta, joista 4 kilpailutyötä pääsi jatkoon. Kilpailun tulos ja ehdotusten tekijät julkaistaan syys-lokakuussa 2020. Kilpailun tuomaristo ottaa kaupunkilaisten kommentit huomioon osana päätöstään. Kun Itäkeskuksen ja sen lähiympäristön alueelle laaditaan myöhemmin kehittämisperiaatteet, kilpailun lopputulos otetaan suunnittelussa huomioon.

Itä-Helsingin keskusta -kilpailun ajatuksena on toimia lähtölaukauksena itäisen Helsingin tärkeimmän aluekeskuksen muuttamiselle toiminnoiltaan ja ilmeeltään urbaaniksi keskustaksi.

Kilpailualue, Itäkeskuksen alue ja Puotilan metroaseman seutu, halutaan nivoa yhtenäiseksi kaupunkikeskustaksi, jonka vahvuutena on alueen omaleimainen ja monikulttuurinen identiteetti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Näveri
Arkkitehti
Kaupunkiympäristön toimiala
Maankäyttö ja kaupunkirakenne
Puh. 09 310 37331
mikko.naveri@hel.fi

Annina Vainio
Kilpailusihteeri
Sitowise
Puh. +358 20 747 7353
annina.vainio@sitowise.com

Kuvat

Havainnekuvia kilpailuehdotuksista.
Havainnekuvia kilpailuehdotuksista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme