Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Itä-Suomen avi arvioi rajoitusten jatkamista tilojen käytössä – myös korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltäminen harkinnassa

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin tilojen käyttöön liittyvien rajoitusten jatkamisesta. Myös korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltäminen kokonaan leviämisalueen tunnusmerkit täyttävillä alueilla on arvioinnissa. Mahdollisia päätöksiä aluehallintovirasto tekee aikaisintaan 30.12.2021 ja päätökset tulisivat voimaan aikaisintaan 31.12.2021.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päätöksillään 17.12. ja 21.12.2021 velvoittanut toimijoita järjestämään asiakastilojen käytön Etelä-Savossa (Essote) ja Pohjois-Savossa siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Päätökset ovat voimassa 31.12.2021 saakka.

Aluehallintovirasto harkitsee nyt näiden tartuntatautilain 58 d § mukaisten päätösten jatkamista Essoten ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella myös 31.12.2021 jälkeen. Samalla aluehallintovirasto harkitsee vastaavien rajoitusten asettamista tilojen käyttöön myös Pohjois-Karjalan ja Itä-Savon alueilla.

Harkintaa varten Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essotelta sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriltä asiantuntija-arvioita tiistaihin 28.12.202 klo 12 mennessä. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sotelta sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterilta vastaavaa arviota on pyydetty keskiviikkoon 29.12.2021 klo 9 mennessä.

Lisätoimenpiteenä myös korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltäminen harkinnassa

Sosiaali- ja terveysministeriö ohjaa, että epidemian leviämisalueen kriteerit täyttävillä alueilla arvioidaan ja otetaan arvion mukaisesti käyttöön myös lisätoimenpiteitä. Näitä ovat muun muassa 1) korkean ja kohtalaisen riskin yleisötilaisuuksien järjestämisen kieltäminen kokonaan ja 2) tiettyjen korkean ja kohtalaisen riskin asiakas- ja yleisötilojen käytön kieltäminen kokonaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaisuuksiin liittyvä riskipotentiaalin arviointitaulukko (thl.fi)

”Epidemiatilanteen heikennyttyä edelleen tulemme pyytämään korkean ja kohtalaisen riskin tilaisuuksien ja tilojen käytön kieltämisen harkintaa varten pikaisella aikataululla toimialueemme leviämisalueen tunnusmerkit täyttäviltä sairaanhoitopiireiltä asiantuntija-arvioita myös näiden lisätoimenpiteiden tarpeellisuudesta”, kertoo aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

Mahdollisia päätöksiä aluehallintovirasto tekee aikaisintaan 30.12.2021 ja päätökset tulisivat voimaan aikaisintaan 31.12.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

aluehallintoylilääkäri, terveydenhuoltoyksikön päällikkö Sami Remes, p. 0295 016 876
johtaja Ulla Ahonen, p. 0295 016 888
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Coronaviruset har både utmanat utvecklingsarbetet inom ungdomssektorn och ökat dess behov24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Coronaepidemin har utmanat planeringen och genomförandet av regionala och lokala utvecklingsprojekt inom ungdomssektorn. Coronabegränsningarna har ökat behovet av att stödja bland annat sociala möten och relationer mellan unga virtuellt i olika miljöer. År 2021 delade regionförvaltningsverken ut 2,3 miljoner euro i understöd för utveckling av ungdomssektorn till sammanlagt 68 projekt.

Korona on sekä haastanut nuorisoalan kehittämistyötä että lisännyt sen tarvetta24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Koronaepidemia on haastanut nuorisoalan alueellisten ja paikallisten kehittämishankkeiden suunnittelua ja toteuttamista. Koronarajoitukset ovat lisänneet tarvetta muun muassa nuorten sosiaalisten kohtaamisten ja suhteiden tukemiseen virtuaalisesti erilaisissa ympäristöissä. Vuonna 2021 aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen 2,3 miljoonaa euroa yhteensä 68 hankkeelle.

Restriktionerna för sammankomster skärps och ett beslut som gäller användningen av utrymmen träder i kraft i Mellersta Österbottens och Mellersta Finlands sjukvårdsdistrikt den 23 januari 202221.1.2022 15:12:42 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket ålägger aktörer som ansvarar för olika utrymmen för kunder och allmänheten att ordna användningen av utrymmena på så sätt att man kan förhindra risk för coronasmitta till följd av närkontakt mellan kunder, de som deltar i verksamheten eller sällskap. Samtidigt skärps restriktionerna för sammankomster i områdena. Besluten är i kraft inom kommunerna i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt (med undantag för Reisjärvi) och Mellersta Finlands sjukvårdsdistrikt under tiden 23.1 - 20.2.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme