Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Itä-Suomen avi selvittää koronatilannetta alueellaan - päätökset mahdollisista rajoituksista viikon 33 alussa

Jaa

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen koronatilanne on huonontunut. Aluehallintovirasto selvittää alueensa sairaanhoitopiirien näkemyksiä tartuntatautilain mukaisten rajoittamispäätösten välttämättömyydestä. Päätökset mahdollisista rajoituksista tehdään viimeistään viikon 33 alkupuolella.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tänään maanantaina 9.8.2021 pyytänyt alueensa sairaanhoitopiireiltä arviot epidemiatilanteesta ja näkemykset epidemian hallinnan edellyttämistä välttämättömistä toimista. Lausunnot on pyydetty sairaanhoitopiireiltä 12.8.2021 mennessä. Lausunnot saatuaan Itä-Suomen aluehallintovirasto arvioi tartuntatautilain mukaisten rajoitusten välttämättömyyttä ja tekee mahdolliset päätökset viikon 33 alkupuolella.

Aluehallintovirasto voi tehdä päätöksen kokoontumisrajoituksista vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi. Hallituksen hybridistrategian mukaan kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla suositellaan kokoontumisten rajoittamista. Päätökset tehdään kuitenkin aina tartuntatautilain mukaan ja asiaa huolellisesti alueella selvittäen ja arvioiden.

”Nopeasti muuttuva heikentynyt tilanne edellyttää jatkuvaa seurantaa ja tilannearviota. Rajoitustoimien välttämättömyyden arviointia tehdään tiiviissä yhteistyössä muiden terveysviranomaisten kanssa”, kertoo aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen.

Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella toimivat Etelä-Savon, Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirit.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen, p. 029 501 6880
johtaja Ulla Ahonen, p. 029 501 6888
ylijohtaja Soile Lahti, p. 029 501 6964
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kauppakeskuksissa rokotuksista myönteistä palautetta – asioinnissa maskin käyttöä hyvä jatkaa24.9.2021 10:44:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 24.9.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 8. kokoukseen korona-aikana. Savolainen totesi, että rokotukset ovat helpottaneet epidemian tilannetta ja asiointi on helpottunut. Ilman ajanvarausta tarjotut rokotukset kauppakeskuksissa ovat olleet erittäin onnistuneita. Pop up -rokotuspisteitä on myös esimerkiksi oppilaitoksissa ja kuntien rokotuspisteissä.

Sammankomstbegränsningarna i Nyland fortsätts inte i oktober - de sista sammankomstbegränsningarna i Finland upphör i slutet av september24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den senaste lägesbedömningen förlänger Regionförvaltningsverket i Södra Finland inte sammankomstbegränsningarna i Nyland i oktober. Det nuvarande beslutet är i kraft till och med den 30 september och efter det finns det inte längre något område i Finland där regionförvaltningsverkets sammankomstbegränsningar är i kraft. De allmänna hygienkraven i lagen om smittsamma sjukdomar förpliktar emellertid fortsättningsvis en stor del av aktörerna som svarar för användningen av olika utrymmen att säkerställa kundernas och deltagarnas hälsosäkerhet. Dessutom begränsas restaurangverksamhet regionalt genom statsrådets förordning.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa - Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättymässä syyskuun lopussa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei uusimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Nykyinen päätös on voimassa 30.9. asti, minkä jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia. Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme