ELY-keskukset

Itä-Suomen maanteillä siirrytään kesänopeuksiin 19.4.2023 (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)

Jaa
Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistuvat viikolla 16.
Talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksia  poistetaan porrastetusti.
Talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksia poistetaan porrastetusti.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen maanteillä (Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala) siirrytään keskiviikosta 19.4.2023 alkaen kesäajan nopeusrajoituksiin.

Nopeusrajoitusmuutoksia alettiin toteuttaa 12.4.2023 alkaen Etelä-Suomesta ja koko Suomessa on määrä palata kesärajoituksiin viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Nopeusrajoituksiin siirrytään porrastetusti paikallisten lumi- ja sääolosuhteiden mukaisesti

Talvi- ja pimeänajan nopeusrajoitusten poistaminen toteutetaan tänä vuonna porrastetusti eri ELY-keskusten alueella viikkojen 15 – 17 aikana. Porrastusten syynä ovat erilaiset sää- ja keliolosuhteet maan eri osissa, sekä sulamisvesien jäätyminen tienpintaan yöpakkasten aikana. Kesänopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on asetettu maastoon.

Talviajan 80 km/h nopeusrajoitukset palautetaan 100 km/h:iin. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 km/h:iin lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi nopeusrajoitus.

Yöpakkasia ja räntäsateita esiintyy huhtikuun aikana

Lumien sulamisesta ja kesän tulosta huolimatta saattavat ajokelit paikoittain vaihdella tiekohdittain ja vuorokaudenajoittain. Päiväsaikana varsinkin siltojen alle ja metsäisille tiekohdille sulava vesi jäätyy yöpakkasten aikaan ja pysyy jäisenä vielä pitkään aamupäivälle saakka. Autoilijoiden on syytä olla tarkkaavaisia ja varovaisia varsinkin näillä tiekohdin.

Myös teiden urautuminen tuo vaaratilanteita. Sulamisvesien, sekä mahdollisten räntä- ja vesisateiden kertyminen teiden uriin lisää vesiliirron vaaraa. Myös teiden pinnassa saattaa talven jäljiltä esiintyä reikiintymistä tai muita vaurioita.

Kesärenkaisiin siirtymistä kannattaa pohtia oman ajoympäristön mukaan. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka, sekä sen jälkeen, mikäli keli sitä edellyttää.

Aluekohtaiset tiedot: ELY-keskukset tekevät alueelliset päätökset talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksista. Siirry ELY-keskusten verkkosivuille.

Lue lisää talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksista: Väyläviraston verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikenneturvallisuusasiantuntija Tanja Seppänen, p. 0295 026 762
Liikenneturvallisuusasiantuntija Kyllikki Komulainen, p. 0295 026 729

Kuvat

Talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksia  poistetaan porrastetusti.
Talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksia poistetaan porrastetusti.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kesän 2023 leväseuranta on alkanut (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.6.2023 13:54:07 EEST | Tiedote

Tällä viikolla käynnistyi jälleen kesäkuun alusta syyskuun loppuun kestävä valtakunnallinen sinileväseuranta. Seurannan aikana havainnoidaan sinilevien esiintymistä Suomen järvissä ja merialueilla. Tänä kesänä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) ELY-keskuksen vakioseuranta koostuu 36 havaintopaikasta, joista 20 sijaitsee merialueella ja 16 sisävesissä. Osa havaintopaikoista on ollut mukana seurannan alusta eli jo vuodesta 1998 saakka.

Jalankulku- ja pyörätien suunnittelu maantielle 8890 (Vanhatie) Hyrynsalmella on käynnistynyt (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)1.6.2023 09:56:36 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on aloittanut tiesuunnitelman laatimisen maantielle 8890 (Vanhatie) Hyrynsalmelle. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Hyrynsalmen kunnan kanssa. Tiesuunnitelmaan sisältyy jalankulku- ja pyörätien suunnittelu välille maantie 891 (Hyryntie) - Teollisuustien liittymä noin 1,1 kilometrin matkalle. Suunnitelman tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Tiesuunnitelman laatiminen on aloitettu keväällä 2023. Tavoitteena on, että tiesuunnitelma valmistuu marraskuussa 2023. Syksyllä 2023 järjestetään Hyrynsalmella avoin yleisötilaisuus, jossa esitellään suunnitelmaluonnoksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme