Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Itä-Suomessa ravintoloitsijat noudattavat suhteellisen hyvin koronaohjeistusta

Jaa

Ravintoloissa tarvitaan edelleen jaksamista tartuntatautilain mukaisten velvollisuuksien noudattamisessa. Puutteita havaittiin lähinnä koronasuunnitelmissa, niiden tiivistelmien laatimisessa ja päivittämisessä. Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti toimialueellaan 35 ravintolaa elo-syyskuun vaihteessa.

Valtioneuvoston voimassa olevan asetuksen mukaisesti Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella anniskelu ravintoloissa on sallittua klo 24.00 saakka. Anniskelupainotteisissa ravintoloissa asiakaspaikkamäärä sisätiloissa on rajoitettu puoleen maksimimäärästä. Lisäksi jokaisella asiakkaalla tulee olla istumapaikka pöydän ääressä. Ulkoterasseilla ei ole rajoituksia.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen ravintoloissa koronaviruspandemia on tiedostettu kohtuullisen hyvin ja toimenpiteitä on tehty asiakasturvallisuuden parantamiseksi. Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa tarkastetuissa paikoissa ja siivousta oli tehostettu. Myös aukiolorajoitukset olivat kaikissa kohteissa tiedossa. Puutteita löytyi edelleen pääasiassa ravintoloiden koronasuunnitelmista ja niiden tiivistelmistä. Niitä ei oltu päivitetty tai ne puuttuivat kokonaan. Tarkastajat antoivat ohjausta siitä, miten laaditaan asianmukainen koronasuunnitelma ja tiivistelmä. Tarkastusten yhteydessä annettiin myös määräyksiä laatia suunnitelma. Aluehallintovirasto tekee jälkitarkastuksia ja varmistaa, että havaitut puutteet korjataan.

Asiakkaalla on oikeus saada koronasuunnitelma tai sen tiivistelmä nähtäväkseen.

Vastuullisella toiminnalla hidastamme yhdessä koronaviruksen leviämistä

Itä-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa, että vastuullisuus sekä ohjeiden ja rajoitusten noudattaminen tämän hetken koronavirustilanteessa on edelleen tarpeen. Kun toimimme vastuullisesti ja varmistamme asiakasturvallisuuden, hidastamme yhdessä koronaviruksen leviämistä.

Aluehallintovirasto tiedottaa aktiivisesti alueensa anniskeluluvanhaltijoille muutoksista, joita rajoituksissa tapahtuu.

Lisätietoa koronarajoituksista löytyy aluehallintoviraston verkkosivulta  Usein kysyttyä koronaviruksesta.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Mia Pasanen, p. 0295 016 935
ylitarkastaja Riikka Hiltunen, p. 0295 016 885
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Karjalan kokoontumisrajoitukset kumotaan huomisesta 16.9. alkaen15.9.2021 12:30:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoitukset huomisesta 16.9.2021 alkaen alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti. Ryhmän arvion mukaan kokoontumisrajoitukset eivät ole enää nykyisessä epidemiatilanteessa välttämättömiä. Lain yleisiä terveysturvallisuutta parantavia velvoitteita täytyy edelleen noudattaa asiakas- ja yleisötilojen käytössä.

Insatsberedskap vid strålrisksituationer - LSS21-beredskapsövning15.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Målet med den regionala beredskapsövningen vid Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland 2021 är att förtydliga behörigheterna och olika samhällsaktörers roller vid strålrisksituationer. Dessutom är målet att vid behov uppdatera olika samhällsaktörers planer, anvisningar och färdigheter i anslutning till strålrisksituationer samt att granska behovet av att uppdatera lagstiftningen. LSS21-beredskapsövningen ordnas i Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands område i landskapen Södra Österbotten, Mellersta Österbotten, Österbotten, Mellersta Finland och Birkaland. I varje landskap ordnas en övningsdag som engagerar kommunerna och andra aktörer i september–oktober.

Toimintavalmius iskuun säteilyvaaratilanteen varalle - LSS21-valmiusharjoitus15.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston vuoden 2021 alueellisen valmiusharjoituksen tavoitteena on selventää toimivaltuuksia ja eri yhteiskunnan toimijoiden rooleja säteilyvaaratilanteessa. Lisäksi tavoitteena on saada tarvittaessa päivitettyä säteilyvaaratilanteeseen liittyvien eri yhteiskunnan toimijoiden suunnitelmia, ohjeita ja valmiuksia sekä myös tarkastella lainsäädännön päivitystarpeita. LSS21-valmiusharjoitus järjestetään Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan maakunnissa. Jokaisessa maakunnassa järjestetään kuntia ja muita toimijoita osallistava harjoituspäivä syys-lokakuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme