Säteilyturvakeskus (STUK)

Itämeren alueen säteilyvalvonta on kansainvälistä yhteistyötä

Jaa

Itämeren alueen säteilyturvallisuusviranomaiset, säteily- ja ydinturvallisuusasioista vastuussa olevat poliisi- ja pelastusviranomaiset sekä eri ministeriöiden edustajat kokoontuvat STUKiin 22.–23.11. keskustelemaan varautumisesta säteilyn tai ydinmateriaalien aiheuttamiin uhkiin.

Säteilyturvakeskuksen (STUK) ja sisäministeriön yhdessä järjestämään työpajaan osallistuu viranomaisia ja asiantuntijoita Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Virosta, Liettuasta, Latviasta, Saksasta ja Puolasta. Mukana on myös Ukrainan säteilyturvallisuusviranomaisen edustajia kertomassa kokemuksiaan radiologisiin uhkiin varautumisesta sodan aikana.

Työpajassa esitellään viime kesänä valmistunut Suomen ensimmäinen kansallinen säteilymittausstrategia. Strategian tavoite on, että Suomi on varautunut erilaisten säteilyvaaratilanteiden hallintaan ja säteilymittausvalmiutta edelleen parannetaan.

Johtaja Pia Keski-Jaskari STUKista toteaa, että kansalliset strategiat ovat välttämättömiä. Säteilytilanteet eivät kunnioita maiden rajoja. Itämeren alueella säteilytilanteisiin varautuminen ja mahdollisten vaaratilanteiden hoitaminen edellyttää sujuvaa yhteistyötä myös eri maiden välillä sekä toisten maiden strategioiden ja toimintojen tuntemista.

”Tämä työpaja on yksi esimerkki tällaisesta yhteiseen käsitykseen ja sujuvaan toimintaan tähtäävästä yhteistyöstä”, Keski-Jaskari toteaa. Hän kuitenkin muistuttaa, että vastaavaa kansainvälistä yhteistyötä tehdään jatkuvasti monilla foorumeilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Jokiniemenkuja 1
01370 Vantaa

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on säteily- ja ydinturvallisuutta valvova viranomainen. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. STUKissa oli vuoden 2022 alussa yhteensä 336 työntekijää.


Strålsäkerhetscentralen (STUK) är en myndighet som övervakar strål- och kärnsäkerheten. Vårt uppdrag är att skydda människorna, samhället, miljön och de framtida generationerna för strålningens skadliga konsekvenser. I början av 2022 hade STUK sammanlagt 336 anställda.

Radiation and Nuclear Safety Authority (STUK) supervises radiation and nuclear safety in Finland. Our mission is to protect people, society, the environment and future generations from the detrimental effects of radiation. At the beginning of 2022 STUK had 336 employees.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Giving a green light to the continued operation of the Loviisa nuclear power plant26.1.2023 10:15:00 EET | Press release

In its statement submitted to the Ministry of Economic Affairs and Employment, the Radiation and Nuclear Safety Authority (STUK) states that the licence-holder of the Loviisa nuclear power plant, Fortum Power and Heat Oy, has demonstrated that it is able to continue operating both units of the Loviisa nuclear power plant safely even after the expiry of the current licence period.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme