Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Itämeri-festivaali Hanasaaressa: klassisen musiikin konsertti suorana Berwaldhallenista sekä ulkoministeri Pekka Haaviston ja journalisti Erik Blixin keskustelu

Jaa

Hanasaaressa 16.9. klo 19.00 (klo 18.00 Ruotsin aikaa) järjestettävän Suomen ulkoministeri Pekka Haaviston ja journalisti Erik Blixin keskustelun aiheena on rebirth eli uusi alku.

Kuva: Berwaldhallen & Jussi Hyttinen (Pekka Haavisto)
Kuva: Berwaldhallen & Jussi Hyttinen (Pekka Haavisto)

Keskustelun aiheita ovat ruotsalais-suomalainen ja pohjoismainen yhteistyö, Itämeri, Afganistan ja koronan jälkeinen aika. Tilaisuus järjestetään osana Itämeri-festivaalia ja lähetetään suorana verkossa sekä myös yleisölle Berwaldhalleniin Tukholmaan. Keskustelua seuraa konsertti, joka vuorostaan lähetetään suorana Berwaldhallenista Hanasaaren yleisölle Espooseen.

”Hanasaaren yhteistyö Sveriges Radion ja sen perinteikkään Berwaldhallen-konserttitalon välillä toimii todella upeasti. Itämeri-festivaali tuo Ruotsin, Suomen ja muitakin maita yhteen keskustelemaan ajankohtaisista ympäristöasioista ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Lisäksi saadaan nauttia todella korkeatasoisesta klassisesta musiikista”, toteaa Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Pekka Haaviston ja Erik Blixin keskustelun jälkeen Kaspars Putniņšin johtama Radiokören tarjoaa musiikillisen matkan läpi neljän vuodenajan. Luvassa on musiikkia Kaija Saariaholta ja Pēteris Vasksilta sekä Jan Sandströmin uuden teoksen maailmanensi-ilta. Konsertissa esiintyy myös nuori ruotsalainen tähtiviulisti Johan Dalene.

Aika: 16.9. klo 19.00 (klo 18.00 Ruotsin aikaa). Konsertti alkaa klo 20.00 (klo 19.00 Ruotsin aikaa).

Paikka: Hanasaari, Berwaldhallen ja Berwaldhallen Play 

Ilmoittaudu tästä: https://www.lyyti.fi/reg/Itamerifestivaali_2021_9328 

Lue lisää Itämeri-festivaalista: www.berwaldhallen.se/

Kysymykset Hanasaaren tapahtumasta: viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40767 7373

Kysymykset Itämeri-festivaalista ja Berwaldhallenista: Carin Balfe Arbman, Itämeri-festivaalin tiedotusvastaava, Berwaldhallen, puh. +46 70 633 35 08, carin.balfe_arbman(at)sverigesradio.se

Berwaldhallen on Sveriges Radion konserttitalo. Itämeri-festivaali, Baltic Sea Festival, on kansainvälinen vuonna 2003 perustettu musiikkifestivaali, jonka tarkoituksena on klassisen musiikin pohjalta edistää rajoja ylittävää keskustelua kestävän tulevaisuuden luomiseksi Itämeren alueelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Berwaldhallen & Jussi Hyttinen (Pekka Haavisto)
Kuva: Berwaldhallen & Jussi Hyttinen (Pekka Haavisto)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme