Yliopiston Apteekki

Itsehoitolääkkeiden hintakilpailu alkaa 1.4.2022

Jaa

Itsehoitolääkkeiden hintakilpailu alkaa Suomessa huhtikuun alussa. Asiakkaat voivat hankkia Yliopiston Apteekista ja verkkokaupasta ya.fi ajankohtaisia itsehoitolääkkeitä edulliseen YA-hintaan.

Lääkkeiden hinnat ovat tähän asti olleet samat kaikkialla Suomessa ja ne ovat määräytyneet valtioneuvoston asettaman lääketaksan mukaan. Itsehoitolääkkeiden hintakilpailu alkaa 1.4.2022 ja apteekit voivat nyt vaikuttaa itsehoitolääkkeiden hintoihin laskemalla omaa myyntikatettaan.

Asiakkaat voivat hankkia 1.4.2022 alkaen ajankohtaisia itsehoitolääkkeitä edulliseen YA-hintaan Yliopiston Apteekeista ja verkkokaupasta ya.fi.

”On asiakkaiden etu, että itsehoitolääkkeiden hinnoilla voidaan kilpailla. Itsehoitolääkkeiden hinnat laskisivat voimakkaammin, jos myös lääkeyhtiöt ja tukut osallistuisivat hintakilpailuun”, Yliopiston Apteekin toimitusjohtaja Kimmo Virtanen sanoo.

Lääkkeen vähittäismyyntihinta jakautuu keskimäärin Suomessa seuraavasti: lääkeyhtiöt ja tukut 63 prosenttia, arvonlisävero 10 prosenttia, apteekkivero 7 prosenttia ja apteekki 20 prosenttia (lähde: STM 2020).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme