Jyväskylän yliopisto

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Jyväskylän yliopisto hyvittää avoimen väylän opintomaksuja lukuvuonna 2020–2021

Jaa

Jyväskylän yliopisto haluaa kannustaa ilman opiskelupaikkaa jääneitä hakijoitaan tutkintotavoitteiseen opiskeluun avoimessa yliopistossa. Ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville hyvitetään opintomaksuja 25 opintopisteen verran Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintosuorituksia vastaan.

Jyväskylän yliopisto haluaa ojentaa käden ilman opiskelupaikkaa jääneille, ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville hakijoilleen. Jos hakija suorittaa avoimessa yliopistossa 25 opintopisteen verran johonkin Jyväskylän yliopiston avoimen väylään soveltuvia opintoja, hän voi hakea opintomaksujen palautusta.

“Kevään poikkeustilanne vaikutti monien opiskelupaikan tavoitteluun. Sekä ylioppilaskirjoituksien aikataulua että yliopistojen valintaperusteita jouduttiin muuttamaan, joten haluamme tarjota mahdollisuuden tutustua yliopisto-opiskeluun ja tukea osaltamme tutkintotavoitteista opiskelua”, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen sanoo.

Opintomaksuja hyvitetään kandidaatti- ja maisteriohjelmien avoimen väylien opinnoista. Näihin tutkintokoulutuksiin johtavia väyliä on parisenkymmentä Jyväskylän yliopiston eri tiedekuntiin.

Avoimen väylällä opiskellaan tutkintoon kuuluvia opintoja

Opiskelijavalinta avoimen väylältä perustuu hakijan opintomenestykseen väyläopinnoissa. Avoimen väylän opinnot ovat Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia yliopisto-opintoja, jotka voi sisällyttää tutkintoonsa, jos tulee myöhemmin valituksi tutkintokoulutukseen.

Väylien opintopistemäärät vaihtelevat, joten kaikkia Jyväskylän yliopiston avoimen väyliä koskee sama maksuhyvitys: väyläopintoja täytyy opiskella vähintään 25 opintopisteen verran, jotta voi hakea maksupalautusta. Opinnot on tehtävä aikavälillä 1.8.2020–31.3.2021.

“Opiskelu vaatii itsenäistä otetta, mutta samalla se harjaannuttaa akateemisia taitoja ja auttaa hyödyntämään välivuoden parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi avoin yliopisto tarjoaa neuvontaa ja ohjausta opintojen suunnitteluun ja suorittamiseen”, Lerkkanen kertoo.

Eri tieteenalojen väyläopinnot ovat avoimia kaikille, mutta opintomaksujen hyvitykset on tarkoitettu ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Lerkkanen
Johtaja
Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto
0400 249 643

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Pekingin Olympialaisten kisareittejä hiihdetään jo Vuokatin hiihtolaboratoriossa18.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Hiihdon arvokisareittien mallintamista ja virtuaalireittien tuontia hiihtomattoympäristöön on viety eteenpäin vuodesta 2019 lähtien CEMIS-yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikön toimesta. Viimeisin kehitystyön tulos ovat virtuaalimallit Pekingin Olympialaisten maastohiihdon sprintti- että ampumahiihdon 2,5 km kisareiteistä.

Korona-aika todisti odottavien vanhempien haluavan tasa-arvoista vanhemmuutta17.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Esikoistaan odottavat pariskunnat kokivat koronaan liittyneiden rajoitustoimien heikentäneen yhteisvanhemmuutta, sillä ne kohdistuivat puolisoiden osallistumiseen sekä parien mahdollisuuksiin saada tukea toisiltaan, lähipiiriltä ja palveluista. Palveluista saatu tuki olisi ollut tarpeen, sillä korona-aika herätti esikoistaan odottavissa paljon huolta ja stressiä, käy ilmi Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta.

Nuolimyrkkysammakon nuijapäät selviävät elämänsä ensi metrit melkein missä vain16.6.2021 13:36:36 EEST | Tiedote

Ryhmä Jyväskylän ja Stanfordin yliopistojen tutkijoita oli mukana tutkimassa trooppisia sammakoita Amazonilla Ranskan Guyanassa. Moni sekä maalla että vedessä elämään pystyvistä tropiikin lajeista käyttää lyhytaikaisia vesialtaita poikasten kasvattamiseen. Sammakoilla on erilaisia vaatimuksia ja mieltymyksiä esimerkiksi altaiden kemiallisille olosuhteille. Tutkijat yllättyivät huomatessaan värjärinnuolimyrkkysammakon nuijapäiden selviytyvän hyvin vaihtelevissa vesioloissa: ne sietivät yhtä lailla hyvin happamia ja emaksisiä vesiä. Sammakkoisät kuljettivat nuijapäitä sopiviin oloihin jopa 20 metrin korkeudelle. Tutkimus julkaistiin Ecology and Evolution -lehdessä kesäkuussa 2021.

Resilienssi suojaa vanhempia uupumukselta koronakriisin alla16.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Resilienssi, eli kyky palautua nopeasti stressistä ja vastoinkäymisistä, on suojannut vanhempia uupumukselta COVID-19 poikkeusaikana, selviää Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen VoiKu-Covid-19-tutkimushankkeesta. Tutkimukseen vastasivat 1105 vanhempaa eri puolilta Suomea. Riskiä uupumukselle poikkeusaikana lisäsi vanhemman nuori ikä, lasten nuori ikä, lasten erityistarpeet, sekä ajankäytössä tapahtuneet muutokset lasten jäätyä poikkeustilan vuoksi kotiin päivähoidosta tai koulusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme