Varsinais-Suomen ELY-keskus

Jäkärlän sillan korjaustyöt alkavat Turussa Paimalantiellä

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Turussa maantiellä 12268 (Paimalantie) sijaitsevan Jäkärlän sillan korjaustyöt 22.5.2023. Työt kestävät heinäkuun puoliväliin saakka. Korjaustöiden aikana siltapaikalla on alennettu nopeusrajoitus ja ajoittain yksi kaista pois käytöstä. Pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tielläliikkujille.
Jäkärlän silta.
Jäkärlän silta.

Jäkärlän silta on tyypiltään kivinen holvisilta, joka valmistunut 1932. Sillan päällysrakenne on levennetty 1975 teräsbetonisella laatalla. Sillan alusrakenteiden betoneissa on rapaumavaurioita, jotka nyt korjataan. Samalla muun muassa sillan- ja siltapaikan kuivatusrakenteita sekä tiekaiteita parannetaan ja päällysrakenteen betonin halkeamat injektoidaan.

Korjaustyöt alkavat 22.5.2023. Korjaustöiden aikana siltapaikalle asetetaan alennettu nopeus 50 km/h. Liikennettä joudutaan myös ajoittain rajoittamaan yhdelle kaistalle työpäivän aikana, kaistojen sulkemisjärjestelyt puretaan aina päivän päätteeksi. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan 14.7.2023 mennessä.

Sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Liikennemäärä sillalla on n. 1007 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii TYL Silko.

Lisätietoja:                                  

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinööri Ari Salo, p. 0295 022 830

- TYL Silko: projektipäällikkö Timo Murtojärvi, p. 040 718 8513

Kuvat

Jäkärlän silta.
Jäkärlän silta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rävsundsbron har inspekterats vidare denna vecka1.6.2023 13:20:12 EEST | Tiedote

Rävsundsbron har inspekterats närmare denna vecka utifrån observationerna från förra veckans inspektion. Vid inspektionen observerades inga nya strukturella skador på bron. Samtidigt observerades att sänkningen av hastighetsbegränsningen till 30 km/h har minskat brons rörelser. För närvarande är massor enligt fordonsförordningen tillåtna på bron. Nya specialtransporttillstånd beviljas tills vidare inte för bron, eftersom analysen av brons mätresultat pågår. Fler mätpunkter kommer också att installeras på bron, med hjälp av vilka man strävar efter att noggrannare utreda belastningen på bron och brons rörelser.

Kirjalansalmen siltaa on jatkotarkastettu tällä viikolla1.6.2023 13:19:05 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen siltaa on tarkastettu tällä viikolla tarkemmin viime viikon tarkastuksen havaintojen pohjalta. Tarkastuksessa ei havaittu sillassa uusia rakenteellisia vaurioita. Samalla havaittiin, että nopeusrajoituksen alentaminen 30 km:iin/h on vähentänyt sillan liikkeitä. Tällä hetkellä sillalla on sallittu ajoneuvoasetuksen mukaiset massat. Uusia erikoiskuljetuslupia sillalle ei toistaiseksi myönnetä, sillä sillan mittaustulosten analysointi on kesken. Sillalle tullaan myös asentamaan lisää mittauspisteitä, joiden avulla pyritään selvittämään tarkemmin sillalle aiheutuvaa rasitusta ja sillan liikkeitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme