Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jakomäessä kaadetaan puita uuden rakentamisen takia

Jaa

Jakomäessä kaadetaan puita Huokotien ja Somerikkotien varresta. Puiden kaatamisella tehdään tilaa uuden maakaasuputken rakentamiselle. Alueelle pitää rakentaa uusi kaasuputki, koska nykyinen putki joudutaan poistamaan käytöstä uusien palvelutilojen ja asuntojen rakentamisen tieltä.

Puita kaadetaan alueilla, jotka on merkitty vihreällä.
Puita kaadetaan alueilla, jotka on merkitty vihreällä.

Puut kaadetaan marraskuun aikana. Kaasuputken rakennustyöt alkavat tammikuussa ja valmistuvat ensi kesänä.

Kun kaasuputken rakennustyöt ovat valmiit, putkilinjalle jää viiden metrin levyinen puuton vyöhyke maakaasuasetuksen mukaisesti. Puuton vyöhyke maisemoidaan. Työalueella tehdyissä luontokartoituksissa ei ole havaittu uhanalaisia kasveja tai eläimiä.

Jakomäen sydän -allianssi rakentaa Jakomäkeen uutta palvelurakennusta, jonne sijoittuvat muun muassa peruskoulun, päivähoidon ja nuorisotalon tilat. Vuonna 2018 voimaan tulleessa asemakaavassa alueelle on suunniteltu myös uusia asuintaloja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Silja Hurskainen
Projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38939
silja.hurskainen@hel.fi

Kuvat

Puita kaadetaan alueilla, jotka on merkitty vihreällä.
Puita kaadetaan alueilla, jotka on merkitty vihreällä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme