Keski-Suomen ELY-keskus

Jalankulku- ja pyöräilyväylä avataan liikenteelle Tiituspohjan ja Leppäveden välillä

Jaa

Kauan kaivattu väylä avautuu tällä viikolla ja samalla autoilijoita työmaa-alueella pitkään kiusanneet alennetut nopeusrajoitukset poistuvat viimeistään perjantaina 3.12.2021. Viimeistelytöitä joudutaan jatkamaan vielä ensi kesänä.

Väylä jää osittain murskepinnalle talven ajaksi, mutta osuus Vaajakoskentie – Kauramaantie on jo päällystetty. Joka tapauksessa koko alue on talvihoidon piirissä ja liikennöitävässä kunnossa, mutta etenkin pyöräilijöiden on syytä huomioida Kauramaantien ja Hallaperäntien välinen murskepintainen osuus.

Viimeistelytyöt jatkuvat alkukesällä, jolloin liikennöinti joudutaan vielä väliaikaisesti sulkemaan tarvittavalta osin. Koko urakka valmistuu juhannukseen mennessä.  

– Aikataulumuutoksen syynä ovat arvioitua hankalammaksi osoittautuneet pehmeiköt ja louhittavat kalliot. Pehmeikköjen osalta on suoritettu runsaasti massanvaihtoja. Tilalle tuotu kova maa-aines saa nyt rauhassa painua talven yli, jolloin lopputulokseksi saadaan parempi ja kestävämpi väylä, projektipäällikkö Petri Teerimäki Keski-Suomen ELY-keskuksesta toteaa.

Hankkeen nettisivut (vayla.fi)

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen maantien 637 (Jyväskyläntie) varteen välille Tiituspohja – Leppävesi alkoi kesäkuun alussa 2021. Keski-Suomen ELY-keskus toimii hankkeen rakennuttajana, urakoitsijana toimii Oteran Oy. Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen on ELY-keskuksen ja Laukaan kunnan yhteishanke, jolle eduskunta on myöntänyt erillisrahoituksen. Kokonaiskustannusten arvioidaan olevan noin 1,8 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö
Janne Jaatinen
p. 0295 024 683

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomessa tavoitteena pinta- ja pohjavesien vähintään hyvä tila viimeistään vuonna 202721.12.2021 14:07:57 EET | Tiedote

Valtioneuvosto on 16.12.2021 hyväksynyt Suomen päivitetyn merenhoitosuunnitelman sekä seitsemän alueellista vesienhoidon suunnitelmaa vuosille 2022–2027. Vesienhoitosuunnitelmista Keski-Suomen aluetta koskevat pääosin Kymijoen-Suomenlahden vesienhoitoalueen ja Kokemäenjoen-Saaristomeren-Selkämeren vesienhoitoalueen vesienhoitosuunnitelmat. Pieni osa Pihtiputaan kuntaa kuuluu lisäksi Oulujoen-Iijoen vesienhoitoalueeseen.

Valtatien 9 osuuden Kanavuori – Lievestuore YVA-ohjelmaa esitellään 14.12.20217.12.2021 12:27:48 EET | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualue on laatinut ympäristövaikutusten arviointiohjelman (YVA-ohjelman) koskien valtatien 9 parantamista välillä Kanavuori – Lievestuore. Se on suunnitelma ympäristövaikutusten arviointiprosessista, arvioitavista vaihtoehdoista ja arviointimenetelmistä sekä tiedottamisesta. Arviointiohjelma on toimitettu YVA-yhteysviranomaiselle, jona toimii Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat-vastuualue. Yhteysviranomainen laittaa YVA-ohjelman nähtäville ja lausuntokierrokselle joulukuussa 2021, jolloin kaikilla on mahdollisuus jättää YVA-ohjelmasta mielipiteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme