Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Jalankulku- ja pyöräilyväylän tiesuunnittelu aloitetaan Koitelin ja Huttukylän välille Ouluun

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) aloittaa tiesuunnitelman laatimisen tarpeellisine tutkimuksineen maantien 848 (Koitelinkoskentie) ja maantien 18718 (Huttukyläntie) jalankulku- ja pyöräilyväylää varten välillä Koiteli–Huttukylä, Oulu. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Suunnitelmaan sisältyy uuden jalankulku- ja pyöräilyväylän suunnittelu maantielle 848 (Koitelinkoskentie) välille Koiteli–Huttukyläntien liittymä sekä jalankulku- ja pyörätieväylän suunnittelu mt 18718 (Huttukyläntie) varteen välille Koitelinkoskentien liittymä–Hietatörmäntie. Suunnitelman tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta.

Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä keväällä 2022. Suunnitelmaluonnoksia esitellään suunnittelun aikana, josta tiedotetaan erikseen. Tiesuunnitelma valmistuu kesäkuussa 2022. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa tiesuunnitelman nähtäville tietoverkossaan vähintään 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävillä olon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakennussuunnitelma valmistuu loppuvuonna 2022. Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Lisätietoja:

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, tie- ja rakennussuunnitelmavastaava Ari Kuotesaho, puh. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

Oulun kaupunki, projektipäällikkö Mikko Ukkola, puh. 040 5570 891, etunimi.sukunimi@ouka.fi.

Ramboll Finland Oy, projektipäällikkö Merja Sivonen, puh. 0400 876 465
etunimi.sukunimi@ramboll.fi.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla helmikuussa 20 700 työtöntä työnhakijaa21.3.2023 08:10:18 EET | Tiedote

Työttömyys kääntyi Pohjois-Pohjanmaalla kasvuun syksyllä 2022 ja työttömien määrä on jatkanut kasvua alkuvuodesta 2023. Pohjois-Pohjanmaalla oli helmikuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 500 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä on edelleen korkea (2 300), mikä johtuu sekä heikentyneestä taloustilanteesta sekä talvikauden vähentyneestä työntekijätarpeesta. Avoimien työpaikkojen tarjonnassa on nähtävissä edelleen pudotusta aiempaan koko maakunnan alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme