ELY-keskukset

Jalankulku- ja pyörätien suunnittelu alkaa Kajaanissa maantielle 19051 (Takkarannantie) Kuurnantien ja Vihtaniementien välille (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen tarpeellisine tutkimuksineen. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Kajaanin kaupungin kanssa.

Suunnitelmaan sisältyy uuden jalankulku- ja pyöräilyväylän (pituus noin 2,2 km) suunnittelu maantielle 19051 (Takkarannantie) välille Kuurnantie–Vihtaniementie. Suunnittelualueelle suunnitellaan myös tievalaistus. Suunnittelun yhteydessä tarkastellaan myös uusien linja-autopysäkkien tarve suunnittelualueella. Suunnitelman tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta sekä joukkoliikenteen käytettävyyttä.

Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä ja -inventoinneilla alkukesästä 2023 ja tiesuunnitelma valmistuu joulukuussa 2023. Suunnitelmaluonnoksia esitellään suunnittelun aikana, mistä tiedotetaan erikseen. Tiesuunnitelman valmistuttua asettaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus suunnitelman nähtäville verkkosivuilleen 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävilläolon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Suunniteltavilla toimenpiteillä parannetaan jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta. Myös jalankulun ja pyöräilyn sekä joukkoliikenteen edellytykset liikkumismuotona paranevat.

Hankkeen rakentamissuunnitelma valmistuu maaliskuussa 2024. Hankkeen kustannusarvio on noin 1 miljoona euroa (alv 0 %). Kustannusarvio tarkentuu suunnittelun aikana. Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Ari Kuotesaho, puh. 0295 038 259, sähköposti etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Kajaanin kaupunki Jari Kauppinen, puh. 044 710 0034, sähköposti etunimi.sukunimi@kajaani.fi


Plaana Oy projektipäällikkö Markku Ketonen, puh. 044 491 0317, sähköposti etunimi.sukunimi@ains.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme