Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Jalkautuva nuorisotyö kiertää uudenvuodenaattona nuorten parissa Helsingissä

Jaa

Helsingin kaupungin jalkautuva nuorisotyö kiertää uudenvuodenaattona 31.12. aktiivisesti kaduilla nuorten parissa. Vappuna ja koulun päättäjäisten aikaan kaupunki on järjestänyt jalkautuvan nuorisotyön operaatioita yhdessä eri järjestöjen kanssa, mutta uutenavuotena kaduilla kiertävät kaupungin omat jalkautujat.

Kaikkineen aattona on töissä vajaa 40 nuorisotyöntekijää erilaisissa työvuoroissa. Osa aloittaa aiemmin, osa myöhemmin, ja myöhäisimmässä vuorossa olevat jatkavat kahteen asti yöllä. Työntekijät jalkautuvat pääosin omilla alueillaan eri puolilla Helsinkiä.

”Viimeisimmät uudetvuodet ovat olleet nuorten parissa rauhallisia. On jännittävää nähdä, vaikuttaako koronatilanne tähän”, sanoo nuoristyön uudenvuoden päivystävä esimies, aluepäällikkö Tiina Hörkkö.

Vaikka yhteistä jalkautuvaa operaatiota ei ole, ovat Helsinki, Espoo ja Vantaa kuitenkin jakaneet tiedot uudenvuodenyön jalkautujien määristä.

Helsingin poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta Helsingin keskustassa vuoden vaihtuessa. Poliisi on normaaliin iltaan verrattuna näkyvämmin läsnä eri puolilla kaupunkia ja valvoo edellisvuosien tapaan erityisesti nuorten päihteiden käyttöä puuttumalla siihen aktiivisesti

Uutenavuotenakin on hyvä muistaa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronavirustilanteeseen liittyen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että tapaamiset rajoitetaan saman kotitalouden tai pysyvyydeltään siihen rinnastettavien läheisten välille. Muita yksityisiä tapaamisia tai perhekokoontumisia ei suositella järjestettäväksi.

Helsingissä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronavirustilanteeseen liittyen

Lisätietoja:
aluepäällikkö Tiina Hörkkö, p. 050 3026404, tiina.horkko(at)hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta ja lasten ja nuorten harrastustoiminnasta15.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi kruunattu Helsinki nappasi toistamiseen voiton Urheilugaalassa14.1.2021 22:00:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki palkittiin vuoden 2020 Suomen aktiivisimpana työpaikkana jokavuotisessa Urheilugaalassa. Uno-palkinto myönnettiin kaupungille ilman yleisöä järjestetyssä, suorana lähetetyssä gaalassa torstaina 14.1.2021. Kyseessä on toinen peräkkäinen Uno-palkinto Helsingille, sillä kaupunki voitti vuosi sitten Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Gaalamenestykseen on johtanut kaupungin systemaattinen työ niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden aktiivisuuden lisäämiseksi.

Helsingin kaupunginhallitus esittää Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelman hyväksymistä - myös kaupunkipyöräjärjestelmä laajenee11.1.2021 19:25:19 EETTiedote

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 11.1. esittää valtuustolle Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelman hyväksymistä jatkosuunnittelua varten. Kaupunginhallitus päätti myös oikeuttaa Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) tekemään kaupunkipyöräpalvelun laajennusta koskevan lisäsopimuksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme