Y-Säätiö

Jallukan rakentaminen alkaa Tampereella tällä viikolla ─ vuokrataloon muuttaa taiteilijoita ja vuokra-asujia

Jaa

Y-Säätiö-konsernin M2-Kotien ja Elmu-säätiön rakennuttaman Jallukka-vuokratalon rakentaminen alkaa tällä viikolla Kalevassa. Taloon muuttaa ensi vuonna kulttuurialan tekijöitä ja M2-Kotien asukkaita. Talon kellarikerrokseen rakennetaan äänieristettyjä harjoitustiloja muusikoille.

Y-Säätiö-konsernin M2-Kodit ja Elmu-säätiö rakennuttavat Tampereen Kalevaan. Visualisointi arkkitehtitoimisto 
Q-Ark Oy.
Y-Säätiö-konsernin M2-Kodit ja Elmu-säätiö rakennuttavat Tampereen Kalevaan. Visualisointi arkkitehtitoimisto Q-Ark Oy.

M2-Kotien ja Elävän musiikin säätiö Elmun rakennuttaman vuokratalon rakentaminen alkaa tällä viikolla Tampereen Kalevassa. Asukkaat pääsevät muuttamaan Tampereen Jallukaksi nimettyyn taloon alustavan arvion mukaan alkukesällä 2021. 

M2-Kodit on osa yhteiskunnallista Y-Säätiö-konsernia. 

Tampereen Jallukka on yksi tulevan Kalevanrinteen korttelin taloista. Se rakentuu osoitteeseen Sarvijaakonkatu 3. Kuusikerroksiseen vuokrataloon tulee kaikkiaan 39 ARA-vuokra-asuntoa. Asunnoista reilu puolet on varattu M2-Kotien asukkaille, loput ovat Elmu-säätiön asuntoja.

”Odotamme innolla, että pääsemme aloittamaan rakentamisen. Projektissa on ollut alusta asti hyvä henki kaikkien toimijoiden kesken”, Y-Säätiö-konsernin projektipäällikkö Riku Lehtiö kertoo.

Esikuvana Helsinkiin jo valmistunut Jallukka

M2-Kodit ja Elmu-säätiö ovat aiemminkin rakennuttaneet yhdessä. Jätkäsaareen valmistui kolme vuotta sitten Helsingin Jallukka. Myös sen jakavat M2-Kotien asukkaat ja samassa talossa asuvat Elmu-säätiön asukkaat.

”Tästä eri kohderyhmien yhdistämisestä samaan taloon on tullut Helsingissä järjestään hyvää palautetta. Kuten Jätkäsaaressakin, myös Tampereen Jallukan kellarikerrokseen rakennetaan äänieristettyjä harjoitustiloja muusikoille”, Riku Lehtiö sanoo.

M2-Kodit valitsee asukkaansa tarveharkinnan perusteella. Elmu-säätiön hallinnoimat taiteilija-asunnot taas on tarkoitettu kulttuurialalla työskenteleville.

Perinteikäs Kalevan asuinalue täydentyy uudisrakentamisen myötä. Lähelle Tampereen Jallukkaa sijaitsevat muun muassa Hakametsän jäähalli ja Kalevan uintikeskus sekä Kalevan keskuspuiston liikuntareitit. Tulevaisuudessa Tampereen Jallukan asukkaat pääsevät hyödyntämään myös läheistä Sammonkatua kulkevaa ratikkalinjaa.

Kohteen urakoitsijana toimii Tikirak Oy. Jallukan pääsuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Q-Ark Oy.

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Riku Lehtiö
riku.lehtio@ysaatio.fi
p. 020 7020 260

Kuvat

Y-Säätiö-konsernin M2-Kodit ja Elmu-säätiö rakennuttavat Tampereen Kalevaan. Visualisointi arkkitehtitoimisto 
Q-Ark Oy.
Y-Säätiö-konsernin M2-Kodit ja Elmu-säätiö rakennuttavat Tampereen Kalevaan. Visualisointi arkkitehtitoimisto Q-Ark Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A, 8. krs / PL 322
00531 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja, joka edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa. Y-Säätiö on yleishyödyllinen, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Y-Säätiö-konsernilla on yli 17 000 asuntoa yli 50 paikkakunnalla. M2-Kodit on osa konsernia. ysaatio.fi / m2kodit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme