Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Janakkalalainen Samuel Jussila on Suomen nuori maatalousmestari 2020

Jaa

MTK:n ja SLC:n tuottajajärjestöjen edustajista koostuva raati valitsi Suomen nuori maatalousmestari 2020 -kilpailun voittajaksi Samuel Jussilan Janakkalasta. Raadin mielestä siemenviljelyä harjoittava Samuel Jussila hoitaa tilaansa esimerkillisesti, ennakkoluulottomasti ja ympäristöllisesti kestävästi. - Hänestä tulisikin jokaisen viljelijän ottaa mallia, hehkuttaa raati.

Kilpailuun osallistui yhteensä kahdeksan nuorta maataloustuottajaa. Kilpailussa etsittiin innovatiivista, alle 40-vuotiasta alan edelläkävijää, jonka toiminta on kestävää ja markkinasuuntautunutta. Kilpailu järjestettiin tammikuussa.

- Nuori maatalousmestari 2020 -kilpailu on mahdollisuus nostaa esille nuoria ja taitavia maatalouden ammattilaisia. Samuel Jussila on erinomainen esimerkki siitä, miten monipuolista ammattiosaamista - kädentaidoista ja strategisesta suunnittelusta lähtien - tuottajalta tänä päivänä vaaditaan, sanoo MTK:n maaseutunuorten puheenjohtaja Seppo Korpi.

Samuel Jussila harjoittaa siemenviljelyä 160 hehtaarin tilallaan Janakkalassa. Raati perustelee valintaansa viittaamalla Jussilan panostuksiin osaamisen, johtajuuden sekä yhteistyön kehittämiseksi. Lisäksi Jussila on kokeillut ennakkoluulottomasti uusia viljelymenetelmiä ja viljelykasveja osallistuen samalla koko alan kehittämiseen.

- Halusimme nostaa Jussilan kilpailun voittajaksi, koska hän kuvastaa tulevaisuuden maatalousyrittäjyyttä, jossa panostetaan osaamiseen, toiminnan kehittämiseen ja yhteistyöhön. Hän omaa rautaista ammattitaitoa ja sielun paloa, tiivistää MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Samuel Jussila kertoo olevansa erittäin otettu voitosta.

- Tuntuu mukavalta saada tunnustusta työstä, jota teen täydestä sydämestäni ja antaumuksellisesti. Olen luonteeltani sellainen, että teen kaikkea mihin ryhdyn täysillä, ja on mukava nähdä sen tuottavan hedelmää.

- Neuvontatyö maatilan töiden ohessa on antanut minulle paljon, ja sitä kautta olen päässyt tutustumaan vielä laajemmin muihin kärkiviljelijöihin ja asiantuntijoihin sekä kehittymään myös itse viljelijänä. Nämä osa-alueet tukevat toisiaan. Ilman toista en olisi niin hyvä. Voin sydämestäni sanoa, että toteutan kutsumustyötäni, sanoo Jussila.

Suomen nuori maatalousmestari 2020 -kilpailun voittaja etenee European Peoples' Party-puolueen järjestämään Euroopan nuori tuottaja 2020 -kilpailuun, joka järjestetään 26.3.2020 Brysselissä.

Lisätietoja:

Samuel Jussila, 040 595 7515,  jussila.samuel@gmail.com

Seppo Korpi, puheenjohtaja MTK maaseutunuoret, 045 677 7192

Joel Rappe,  puheenjohtaja, SLC:n nuorten valiokunta, joel.rappe@hotmail.com 050 594 1355 

Juha Marttila, puheenjohtaja, MTK, juha.marttila@mtk.fi, 050 341 3167

Mats Nylund,  puheenjohtaja, SLC, mats.nylund@slc.fi, 050 512 2191

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Nyt on aika olla #laitumella – luonnon monimuotoisuus, eläinten hyvinvointi ja maalaismaisema kiittävät23.6.2020 13:05:00 EESTTiedote

Laidunnuksella saadaan aikaan paljon hyvää. Laiduntavia eläimiä tarvitaan luonnon monimuotoisuuden ylläpitoon, minkä lisäksi ne tarjoavat myös muita ympäristöhyötyjä. Laidunnuksen myönteiset vaikutukset eläinten hyvinvointiin ovat merkittäviä. Erilaiset laitumet erilaisine eläimineen kuuluvat olennaisena osana suomalaiseen maalaismaisemaan. Eläimet maisemanhoitajina ilostuttavat ihmisiä myös taajamissa. Laidunnuksen hyödyt eivät kuitenkaan synny itsestään, vaan vaativat tilallisilta paljon työtä.

Maaseutumatkailun Kellokas vuonna 2020 on Härkäniemen Tuvat Mikkelistä10.6.2020 12:49:30 EESTTiedote

Maaseutumatkailun Kellokas on Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n myöntämä korkein tunnustus yritykselle/henkilölle/henkilöille, jotka ovat toimineet erityisen ansiokkaasti maaseutumatkailun saralla. Vuoden 2020 Maaseutumatkailun Kellokas on Härkäniemen Tuvat, Vesa ja Matleena Pulkkinen. Yrittäjät ovat aktiivisesti edistäneet maaseutuyrittäjyyttä ja matkailuyrittäjien yhteistyötä sekä osallistuneet lukuisiin maaseudun matkailuyritysten kasvuun tähtääviin yhteisiin kehittämishankkeisiin.

Vuoden 2020 Kehittyvä maaseutumatkailuyritys on Luomajärven Hevoskievari Ikaalisista10.6.2020 12:42:54 EESTTiedote

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomalaidun ry rohkaisevat nuoria ja uusia sukupolvia jatkajiksi maaseutumatkailualalle sekä kannustavat heitä kehittämään toimintaansa. Huomionosoituksena tästä myönnetään yritykselle, henkilölle tai henkilöille valtakunnallinen Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus. Tänä vuonna tunnustuksen saa Luomajärven Hevoskievari¸ Satu ja Mika Haagmann, Ikaalisista. Hevoskievari on kehittänyt ja uudistanut toimintaansa raikkain ideoin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme