Mellakka Helsinki

Japanilainen metsäkylpy avaa aistit ja poistaa stressiä - uutuuskirja kertoo, miksi metsässä oleskelu on ihmelääke

Jaa

Shinrin-Yoku – Japanilaisen metsäkylvyn salaisuudet -kirjassa opastetaan stressaantuneita kaupunkilaisia virkistäytymään metsässä ja imemään itseensä luonnon terapeuttisia vaikutuksia.

Metsäkylpykirjan kirjoittanut japanilainen tohtori Qing Li on tutkinut metsälääketieteen vaikutuksia japanilaisiin jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän on havainnut metsäkylvyillä eli terapeuttisilla kävelyretkillä luonnossa olevan monenlaisia positiivisia terveysvaikutuksia.

”Metsäkylvyt muun muassa alentavat verenpainetta, tehostavat aineenvaihduntaa, lievittävät masennusta ja parantavat immuunijärjestelmän toimintaa. Lisäksi metsäkylvyn on todettu alentavan verensokeria, parantavan keskittymiskykyä ja muistia, nostavan kipukynnystä sekä auttavan painonhallinnassa”, hän sanoo.

Metsäkylvyssä ei ole kyse vain luonnosta tai liikunnasta, vaan sen ideana on rauhoittaa mieli ja ruumis vastaanottamaan nykyhetki stimuloiden kaikkia viittä aistia. Japanissa lääkärit voivat jopa määrätä potilaita metsään lukuisten terveysvaikutusten vuoksi.

”Metsässä voidaan nähdä, haistaa, koskettaa, maistaa ja kuulla ympärillä oleva kauneus. Metsäkylpy on aistien kehittämistä niin, että metsässä oleskelu auttaa elimistöä parantamaan itsensä.”

Stressi monien sairauksien takana

Metsäkylpyjä on harjoitettu Japanissa pitkään, mutta ne ovat tarpeellisia myös muualla. Kaupungeissa elämä on stressaavaa ja stressi sairastuttaa. Ihmiset kärsivät yhä enemmän sydänkohtauksista, aivohalvauksista, syövistä ja masennuksesta. Samalla kaupunkilaisten luontokosketus on vähentynyt. Esimerkiksi eurooppalainen työssäkäyvä ihminen viettää peräti 90 prosenttia päivästään sisätiloissa ja enimmäkseen ruutujen ääressä. Yhdysvalloissa vastaava luku on vielä suurempi.

”Jo lyhyt hetki metsässä edistää hyvinvointia ja tekee hyvää, mutta kahden tunnin metsäkylpy auttaa jo hyvin irtautumaan teknologiasta ja hidastamaan tahtia. Metsähetki palauttaa ihmisen nykyhetkeen”, Li vakuuttaa.

Tohtori Qing Li on metsälääketieteen johtava asiantuntija. Hän toimii immunologina Tokiossa sijaitsevassa Nippon Medical Schoolissa ja kuuluu Task Force on Forests and Human Health -ryhmän kantaviin voimiin. Kirjan tekijätiimi on sama kuin Hygge-menestysteoksessa, joten luvassa on upean visuaalinen kokemus. Kirjan kustantaa Readme.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt sekä pdf- ja arvostelukappaleet:

Anniina Nissinen
+358 400 380010
anniina@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Olli Osara luotsaa Black Eye -älypuhelinlinssit maailmalle – Lumilautailijoiden perustama yritys ylitti jo miljoonan euron liikevaihdon12.3.2018 09:14Tiedote

Tiedote 12.3.2018 Helsinkiläinen Eye Caramba Oy on kiinnittänyt toimitusjohtajakseen Olli Osaran. Osara tunnetaan pitkästä urastaan Suunnolla muun muassa liiketoimintajohtajana ja globaalina myyntijohtajana. Eye Caramba Oy suunnittelee, valmistaa ja myy kuvauslinssejä ja -tarvikkeita älypuhelinten kameroihin Black Eye -tuotemerkillä. Yrityksen ovat perustaneet skeittaaja ja ammattivalokuvaaja Arto Ekman sekä ammattilumilautailijat Eero Ettala ja Fredu Sirviö. Bisnesidea lähti tarpeesta pystyä jakamaan laadukasta kuvamateriaalia sosiaaliseen mediaan helposti ja reaaliaikaisesti. “Huomasimme, että kännyköiden kamerat alkoivat laadullisesti olemaan riittävän hyviä laskureissujen kuvaamiseen ja mahdollistivat myös kuvien ja videoiden nopean jakamisen. Ongelmaksi muodostui vain, että kohde oli aina joko liian kaukana tai liian lähellä. Aloimme kehittämään lisälinssejä, joilla kuvakulmat saatiin mahdollisimman samankaltaiseksi kuin mihin olimme tottuneet ammattikuvaajien kanssa”, Eero Ettala

Naperosta nautiskelijaksi – herkullisessa uutuuskirjassa kokataan koko perheelle19.2.2018 08:53Tiedote

Mitä syntyi, kun kolme äitiä, intohimoista kokkaajaa ja ruokabloggaajaa tapasivat toisensa? Syntyi ajatus ruokakirjasta, joka tarjoaa herkullisia ja terveellisiä sormiruokailuun sopivia reseptejä niin kiinteisiin ruokiin totutteleville vauvoille, taaperoille kuin koko perheelle. Syntyi teos, joka innostaa kokemattomankin kokin tarttumaan kauhaan ja kokeilemaan, miten helppoa ruoan laittaminen voi olla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme