Docendo

Jari Korkin kirjasta pakollinen oppimäärä Manserockista jokaiselle Suomirockin ystävälle

Jaa

Se on kiukun patinoimaa, reteetä ja roimaa, kirjoitti Juice Leskinen kappaleessaan Manserock. Jari Korkin viihdyttävä ja nostalginen rokkikirja Manserock jäi soimaan julkaistaan 21. syyskuuta. Se herättää henkiin aikakauden, joka ei tunne kännyköitä tai pankkikortteja, mutta suorastaan huutaa päästä keikkailemaan.

Manserock jäi soimaan julkaistaan 21. syyskuuta
Manserock jäi soimaan julkaistaan 21. syyskuuta

Käsitteen tuntevat kaikki, mutta kuka keksi Manserockin? Mitä Tampereella tapahtui ennen Marilyniä? Ja miksi Tampereesta tuli Suomirockin pääkaupunki viimeistään 1980-luvulla, vaikka kaikki aikalaiset eivät edes halunneet tunnustautua manserokkareiksi? Jälkikäteen on toki helppo myöntää, ettei siitä eroonkaan pääse. Manserock jäi soimaan. 

”Tampere antoi meille tilaa. Kotona olimme olleet friikkejä, mutta täällä olivat hörhöjä kaikki.” 
– Mikko Alatalo. 

”Lopulta tulin kerran suoraan keikalta aamuvuoroon. Soitin ruokatunnilla puhelinkopista lasteni äidille, että mitäs jos ottaisin lopputilin.” – Pate Mustajärvi. 

”Se on ihan tuurinkauppaa. Vaikka on siinä se häviävän pieni mahdollisuus, että me ollaankin neroja.” – Heikki Silvennoinen Kummelin suosiosta. 

Kirjaan on haastateltu muun muassa seuraavia henkilöitä: Pate Mustajärvi, Veltto Virtanen, Mikko Alatalo, Harri Rinne, Heikki Silvennoinen, Juha Torvinen, Aku Syrjä, Epe Helenius, Tapio Korjus, Kikka Laitinen Toni (Tiina) Lähteenmäki, Waldemar Wallenius (R.I.P) Rale Koivisto, Timo Kanerva, Dave Lindholm, Juho Juntunen ja Moog Konttinen. 

Jari Korkki on Tampereella syntynyt ja opiskellut toimittaja ja kirjailija, joka ennen politiikan toimittajan uraansa toimi muun muassa tamperelaisen paikallisradio 957:n ohjelmapäällikkönä. Ehkä juuri siksi hän laulaa myös itsensä tarinaan Knihtinä, kun Tiernapoikien pääroolit on varattu Juice Leskiselle ja Matti Pellonpäälle. 

Jari Korkki: Manserock jäi soimaan (Docendo 2022), sidottu, 288 sivua. 
 
Arvostelukappaletiedustelut
tiedotus@docendo.fi – toimittaja, kysy ennakkoon sähköistä vedosta. 

Kirjailijan yhteystiedot: 
Jari Korkki, jari.korkki@pp.inet.fi, puhelin 0405628142

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Manserock jäi soimaan julkaistaan 21. syyskuuta
Manserock jäi soimaan julkaistaan 21. syyskuuta
Lataa
Kirjan kansikuva
Kirjan kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme