Etelä-Savon ELY-keskus

Jari Mutanen on nimitetty Etelä-Savon ELY-keskuksen ylijohtajaksi

Jaa

Valtioneuvosto on nimittänyt diplomi-insinööri Jari Mutasen Etelä-Savon ELY-keskuksen uudeksi ylijohtajaksi ajalle 1.5.2021– 31.12.2024. Ylijohtaja vastaa ELY-keskuksen toiminnan tuloksellisuudesta ja yhteisten tulostavoitteiden saavuttamisesta.

Ylijohtaja Jari Mutanen. Kuva: Paula Kettunen. Vapaa julkaistavaksi.
Ylijohtaja Jari Mutanen. Kuva: Paula Kettunen. Vapaa julkaistavaksi.

Jari Mutanen nimitettiin aiemmin tänä vuonna Etelä-Savon ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi ajalle 1.5.2021 - 31.12.2024.

Mutanen siirtyi Etelä-Savoon Pohjois-Savon ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajan virasta.

Jari Mutasella on pitkäaikainen ja laaja johtamiskokemus ELY-keskuksen ja Etelä-Savon ympäristökeskuksen palveluksesta. Ennen nimitystään Etelä-Savon ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi, hän työskenteli vastaavassa tehtävässä Pohjois-Savon ELY-keskuksessa vuodesta 2010. Sitä ennen hän työskenteli Etelä-Savon ympäristökeskuksessa johtotehtävissä vuosina 1996–2009.

– Tässä tapahtuu tosiaan paluu juurilleni, toteaa Jari Mutanen. Vakituinen virkamiesurani käynnistyi tasan 30 vuotta sitten Mikkelin vesi- ja ympäristöpiirissä. Virasto vaihtui Etelä-Savon ympäristökeskukseen ja ELY-keskusten aloitus vei minut Pohjois-Savoon. Etelä-Savosta olen myös kotoisin, tarkemmin sanottuna Anttolasta. Yhdessätoista vuodessa on tapahtunut paljon muutoksia ja onkin mukavaa alkaa tutustua uusiin työkavereihin ja sidosryhmiin vanhoja tuttuja unohtamatta.

ELY-keskuksen Jari Mutanen näkee tärkeänä tekijä maakunnan kestävän menestyksen tukemisessa.
- Monipuolinen osaaminen, toimivat palvelut, luottamus ja yhdessä tekeminen ovat kaiken perusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylijohtaja Jari Mutanen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 026 830, jari.mutanen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Ylijohtaja Jari Mutanen. Kuva: Paula Kettunen. Vapaa julkaistavaksi.
Ylijohtaja Jari Mutanen. Kuva: Paula Kettunen. Vapaa julkaistavaksi.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Koulujen lukukauden päättyminen lisäsi työttömyyttä kesäkuussa Etelä-Savossa27.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Savossa työ- ja elinkeinotoimistossa sekä työllisyyden kuntakokeiluissa oli työttömiä työnhakijoita kesäkuun lopussa 6 148. Määrä oli 2 200 pienempi kuin vuosi sitten, valtaosin lomautusten vähenemisen takia. Toukokuusta kesäkuuhun työttömien määrä nousi noin 200:lla. Koulujen lukukausi päättyi kesäkuun puolella ja tuolloin tuli työttömäksi sekä opiskelun päättäneitä että koulujen henkilöstöä, mm. noin 100 opettajaa.

Sinilevähavaintoja tehdään Etelä-Savossa tasaiseen tahtiin8.7.2021 14:07:28 EEST | Tiedote

Kahden edellisen viikon aikana helteet ovat jatkuneet Etelä-Savossa, mikä on suotuisaa sinileväkukintojen esiintymiselle. Yleisöilmoituksia lievistä sinileväesiintymistä on tehty ELY-keskukselle ja JärviWiki-sivustolle tasaisesti eri puolilta maakuntaa. Ilmoitusten määrässä näkyy hellejakson suotuisat vaikutukset sinilevän esiintymiseen, mutta määrät eivät silti ole erityisen poikkeuksellisia ajankohtaan nähden.

Juhannusviikon levätilanne Etelä-Savossa on yleisesti melko rauhallinen, mutta sinilevämäärät lisääntymässä24.6.2021 14:51:39 EEST | Tiedote

Sinileväesiintymien määrä Etelä-Savon vesistöissä on yleisesti vielä melko vähäinen. Levähavaintojen ja yleisöilmoitusten määrä on kuitenkin kasvanut loppuviikkoa kohden. Runsaita sinileväesiintymiä on tavattu tietyissä osissa suuria vesistöjä kuten Saimaalla Haukivedellä ja Puruvedellä. Lähes joka toisella levähavaintoverkon havaintoasemalla oli havaittavissa sinilevää.

Lomautettuja Etelä-Savossa viidesosa vuodentakaisesta22.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Savossa oli toukokuun lopussa työttömänä 5 970 henkilöä lomautetut mukaan lukien. Työttömien määrä on lähes 2 900 henkilöä vuodentakaista pienempi. Lomautettujen määrä on laskenut huomattavasti vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Lomautettuja oli toukokuun lopussa 500 eli 2 300 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maassa lomautettuja oli 41 200. Määrä on laskenut neljäsosaan vuodentakaisesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme