Taideyliopisto

Järjestyksessään toinen Anja Ignatius -viulukilpailu käydään 20.-22.1.2023

Jaa
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää toisen Anja Ignatius -viulukilpailun 20.–22.1.2023 R-talon konserttisalissa (Pohjoinen Rautatiekatu 9). Kilpailuun voivat osallistua Sibelius-Akatemian viuluopiskelijat nuorisokoulutuksen oppilaista tohtorikoulutettaviin. Kilpailuun on ilmoittautunut 44 viulistia. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Anja Ignatius
Anja Ignatius

Kilpailun tuomariston muodostavat sellisti Seppo Kimanen sekä viulistit Terhi Paldanius ja Carolin Widmann. Tarkoituksena on lisätä alan opiskelijoiden mahdollisuuksia osallistua viulukilpailuihin opintojen aikana. Esimerkiksi kansainvälinen Sibelius-viulukilpailu järjestetään viiden vuoden välein, kun opintojen ohjeellinen suoritusaika on nykyasetuksin 5,5 vuotta.

Ensi kertaa vuonna 2013 järjestetty kilpailu kantaa ensimmäisiin suomalaisiin kansainvälisen tason jousisoittajiin laskettavan, viulisti Anja Ignatiuksen (1911–1995) nimeä. Ensikonserttinsa jo 15-vuotiaana antanut Ignatius tuli tunnetuksi Sibeliuksen viulukonserton solistina sekä säveltäjän ystävänä ja tulkitsijana. Hän toimi viulunsoiton professorina Sibelius-Akatemiassa 1955–78. Ignatius muistetaan myös Helsingin olympialaisten 1952 päätoskonsertin viulusolistina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Pousar: paivi.pousar@uniarts.fi tai 040 710 4217

Kuvat

Anja Ignatius
Anja Ignatius
Lataa
Anja Ignatius (lähde: Ignatiuksen perillisten kuva-arkisto)
Anja Ignatius (lähde: Ignatiuksen perillisten kuva-arkisto)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme