Docendo

Jarkko Tontin esseet närkästyttävät eikä kritiikiltä välty kukaan

Jaa

Jarkko Tontti pureutuu aikamme ja kulttuurimme keskeisiin kysymyksiin puolustaen liberaalia demokratiaa. Siitä joku taatusti suuttuu. Nykypäivän ääripäät muistuttavat oudolla tavalla toisiaan, ja siinä riittää tavaraa ruodittavaksi.

Tarkoituksista ja keinoista julkaistaan 13.9.
Tarkoituksista ja keinoista julkaistaan 13.9.

Heimoistunut identiteettipolitiikka, woke-aktivismi ja jyrkkä kansallismielisyys uhkaavat liberaalia demokratiaa ennen kokemattomalla tavalla. Ääripäät jyräävät, maltilliset ovat vaiti ja hämmennyksissä. Tontin kynä sauhuaa tämän ottaessa kantaa ja kuljettaessaan näkökulmaa yksityisestä yleiseen sekä takaisin. Myös oma historia psykoterapiassa käsitellään asiaan kuuluvalla tavalla, ja seuraavaksi Tontti haluaisikin laittaa yhteiskunnan terapeutin sohvalle. 
 
Esseissään Tontti hakee kysymyksiä muun muassa siihen, voiko syrjinnällä vastustaa syrjintää. Ruodittavana ovat myös ekototalirismi, ilmastohysteria, populaarikulttuuri ja sananvapaus, jonka puolustajat ovat kaikonneet olemattomiin muutamassa vuodessa. 
 
Tarkoituksista ja keinoista täydentää Jarkko Tontin esseekirjatrilogian, jonka aikaisemmat osat ovat Koti, uskonto ja isänmaa (2011) ja Viisastuminen sallittu (2016). Se on aikalaisanalytiikkaa yhteiskunnan tilasta ja ihmiskunnan mielenmaisemista 2020-luvun alussa. 
 
Jarkko Tontti, kirjailija, OTT. Hän on julkaissut useita romaaneja,esseekokoelmia ja runoteoksia vuodesta 2006 lähtien. Tontin esikoisrunokokoelma Vuosikirja on palkittu Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnolla.

Toimittaja, pyydä mediavedos ennakkoon 
tiedotus@docendo.fi 

Kirjailijan yhteystiedot: 
Jarkko Tontti, 040 0784 313, jarkkotontti@jarkkotontti.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tarkoituksista ja keinoista julkaistaan 13.9.
Tarkoituksista ja keinoista julkaistaan 13.9.
Lataa
Kirjan kansikuva
Kirjan kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Suomalaisten siirtolaisnaisten kohtalot olivat kovia – ihmiskauppaa, päihteitä ja lapsenmurhia avataan Jenni Stammeierin historiateoksessa19.10.2022 02:00:00 EEST | Tiedote

Jenni Stammeierin teos pureutuu Anna Jokisen mysteerin kautta myös muihin suomalaisnaisten koskettaviin kohtaloihin. Rapakon takana suomalaiset naiset päätyivät salakapakan pitäjiksi, prostituoiduiksi ja ihmiskaupan uhreiksi. Päihteet ja sosiaaliset ongelmat olivat myös läsnä. Köyhästä Suomesta unelmiensa maahan lähteneet yksinäiset siirtolaisnaiset olivat uuden maan suurkaupungeissa hyvin haavoittuvaisessa asemassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme