Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Järvenpään uudesta sosiaali- ja terveysasemasta laajan palvelun terveyspalveluyksikkö Keusoten Akuutti

Jaa

Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST) avataan 1. elokuuta laajan palvelun terveyspalveluyksikkö Keusoten Akuutti. Muutoksen myötä Keusoten alueen virka-ajan ulkopuolinen kiireellinen vastaanottotoiminta keskitetään JUSTiin ja Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen. Muut Keusoten alueen terveysasemat palvelevat muutoksen jälkeen virka-aikana arkisin kello 8–16.

Elokuusta alkaen JUSTin terveysaseman Keusote Akuutti palvelee kaikkia alueemme asukkaita, kun kyse on kiireellisestä virka-ajan ulkopuolisesta vastaanottopalvelusta ja hoito ei voi odottaa seuraavaan päivään. Sama päivänä tarvittava kiireellinen läsnävastaanotto tapahtuu JUSTin laajan palvelun terveysasemalla tai Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä asiakkaan toiveen mukaan. Asiakkaat, jotka eivät tarvitse hoitoa saman päivän aikana, ohjataan hoitoon omalle terveysasemalle.  

- Muutoksella parannetaan vastaanottopalvelujen saatavuutta ja yhdenvertaisuutta Keusoten alueella. Tavoitteena on turvata yhdenvertaiset laadukkaat ja saavutettavat sotepalvelut. Terveysasemien päiväaikaista lääkäri-hoitaja toimintaa vahvistetaan, minkä arvioidaan vähentävän virka-ajan ulkopuolista kysyntää ja yhteispäivystyksen käyttöä, toteaa projektikoordinaattori Sanna-Kaisa Julin 

Uudistus perustuu Keusoten palveluverkkosuunnitelmaan, joka hyväksyttiin kuntayhtymän hallituksessa ja valtuustossa marraskuussa 2021. Muutos vaikuttaa Järvenpään, Mäntsälän ja Nurmijärven terveysasemien palveluihin, aukioloaikoihin ja potilasohjaukseen.  

Muutos pähkinänkuoressa 

  • 1.8. alkaen Keusoten alueen terveysasemat ovat avoinna arkisin klo 8–16. 
  • Kiire vastaanottopalvelu toteutetaan kuntayhtymässä arkisin 16–20 ja viikonloppuisin 8–20 seuraavasti:  
    • puhelinpalvelu toimii ma–pe 16–20 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä 8–20, numerossa 019 226 0505  
    • kiireellinen hoito toteutetaan hoidon tarpeen arvion perusteella joko etä- tai läsnävastaanottona 
    • kiireellisissä tilanteissa läsnävastaanotto hoidetaan asiakkaan toiveen mukaan joko Järvenpään JUSTssa tai Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä 
  • Kello 20 jälkeen yhteydenotto tulee tehdä Päivystysapuun p. 116117. Yöaikainen kiireellinenhoito tapahtuu edelleen Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme