Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia on aloittanut kolmen vuoden saneeraushankkeen Savonrannalla ja Kerimäellä

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi Savonrannan ja Kerimäen sähköverkostoa Savonlinnassa. Yhtiö on käynnistänyt syksyllä 2019 kolmivuotisen hankkeen, jossa rakennetaan uusi runkoverkkoyhteys Savonrannan kirkonkylän ja Kerimäen Rekilahden välille. Urakka maksaa yhteensä 2,5 miljoonaa euroa ja parantaa satojen vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden sähkön toimitusvarmuutta.

Arkistokuvaa vesikaapelin laskusta.
Arkistokuvaa vesikaapelin laskusta.

Työt alkoivat syksyllä 2019 suunnittelulla ja viranomaislupien valmistelulla. Uuden yhteyden rakentaminen käynnistyy huhtikuussa 2020 Savonrannan Vihtakannankanavan eteläpuolelta. 

Hankkeen vaativuutta lisää Etelä-Savon työmaille tyypilliset vesistöosuudet. Uusi linja Savonrannan kirkonkylältä Vihtakannankanavalle on rakennettava Linno-saaren, Vaarasaaren ja Laitaatsaaren kautta. Matkan varrelle jää muun muassa Orivirran saarron historiallinen muistomerkki.

Järvi-Suomen Energian verkostoinsinöörin Mika Mielikäisen mukaan Savonrannan saneeraushanke vaatii poikkeuksellisen paljon viranomaislupia.
- Vesikaapeleiden sijoitusalueella on useita luonnonsuojelualueita, Natura-aluetta, museosuojelualue sekä useita syväväyliä. Sijoituslupa tarvitaan maanomistajilta, vesiosakaskunnilta ja aluehallintovirastolta. Lausuntoja tarvitaan muun muassa ELY-keskukselta ja paikalliselta ympäristöviranomaiselta, Mielikäinen kertoo.
Luvitus vaikuttaa hankkeen aikatauluun. Vesikaapelien sijoittaminen alkaa vasta alkusyksystä 2020.

Savonranta-Kerimäki-työmaan toinen erityispiirre on se, että hanke toteutetaan kokonaisvastuurakennusurakkana. Tämä tarkoittaa, että myös suunnittelusta vastaa urakoitsija Elvera Oy. Elveran suunnittelupäällikkö Mika Pajunen kehuu ratkaisua.
- Mahdollisuus sopia asioista alusta asti saman yhtiön sisällä sujuvoittaa työtä. On esimerkiksi hyvä, että samat ihmiset, jotka ovat käyneet maastossa, vastaavat suunnittelusta, Pajunen havainnollistaa.

Savonrannan ja Kerimäen verkon perusparannus aiheuttaa mantereella liikenteeseen poikkeusjärjestelyjä ja voi paikoin hidastaa liikennettä väliaikaisesti. Vesistöillä työmaa ei vaikuta vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden liikkumiseen.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna Kerimäen Kokkolahteen asti. Yhteys Kokkolahdesta Rekilahteen rakennetaan vuonna 2021. Runkoyhteyden lisäksi parannetaan haarayhteyksiä. Kaikkiaan alueelle rakennetaan 59 kilometriä maakaapelia ja 14,5 kilometriä ilmajohtoja. Purkutyöt suoritetaan vuonna 2022. Urakka maksaa 8 500 euroa alueen asiakasta kohti.

Savonrannan ja Kerimäen työmaa on yksi lukuisista Järvi-Suomen Energian perusparannuskohteista tänä vuonna. Yhteensä yhtiö parantaa alueensa sähköverkostoa 50 miljoonalla eurolla. Hankkeilla on merkittävä työllisyysvaikutus paikallisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Verkostoinsinööri Mika Mielikäinen 010 210 4377, mika.mielikäinen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuvaa vesikaapelin laskusta.
Arkistokuvaa vesikaapelin laskusta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme