Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Rantasalmella

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa tänä vuonna merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Rantasalmella.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Yhtiö jatkaa verkoston saneeraamista Rantasalmella siitä, mihin viime vuosien hankkeet ovat päättyneet. Tähän mennessä on uusittu Rantasalmen taajaman sähkölinjoja. Nyt uutta jakeluverkkoa rakennetaan niin Asikkalan kuin Kallislahden suuntaan.

- Hankkeet vähentävät sähkövikoja saneerausalueilta ja myös Rantasalmen taajamasta. Rantasalmen kirkonkylän ja Savonlinnan puoleisen suunnan verkko alkaa olemaan runkoreittien puolesta uusittu, Järvi-Suomen Energian verkostoinsinööri Mika Mielikäinen kertoo.

Toinen Rantasalmen keväällä 2020 alkaneista perusparannushankkeista toteutetaan alueella Leislahti-Piskonranta-Koivusuo. Sähköverkkoa uusitaan yli 30 kilometriä pääasiassa maakaapelina Asikkalantien ja siitä erkanevien sivuteiden varteen. Rantasalmi Golfin alueen jälkeen uusi runkolinja yhdistetään vesikaapelilla Parkumäentien varrella kulkevaan runkolinjaan. 

Yhteyksien uusiminen on tärkeää, sillä aivan kuten muuallakin Suomessa, 1960- ja 1970-luvuilla rakennetut ilmajohtolinjat kulkevat metsissä. Ne ovat alttiita häiriöille ja hitaita korjattavia esimerkiksi myrskyissä ja muissa suurhäiriötilanteissa. Maakaapelointi ja uuden ilmajohtolinjan rakentaminen teiden varsille vähentää sähkönjakelun häiriöitä merkittävästi paitsi Asikkalassa, myös sen ympärillä. Lisäksi verkko on muutenkin ikänsä ja kuntonsa puolesta uusimisen tarpeessa. 

Hanke maksaa 1,4 miljoonaa euroa, mikä tekee 11 500 euroa alueella asuvia yli sataa asiakasta kohti. Urakoitsijana toimii Eltel Networks Oy.

Rantasalmella on myös käynnissä kolmivuotinen perusparannushanke Rantasalmen ja Kallislahden välillä. Tänä kesänä uutta sähköverkkoa rakennetaan reilu 30 kilometriä maakaapelina Susimäen teollisuusalueelta Parkumäkeen. Kesällä 2021 uutta verkkoa rakennetaan lähes 40 kilometriä Parkumäestä Kallislahteen. 

Yhteensä yli 3,7 miljoonaa euroa maksava hanke toteutetaan kokonaisvastuullisena rakentamishankkeena, jossa urakoitsija Elvera Oy vastaa myös sähköteknisestä suunnittelusta. Tämä tuo ajallista ja taloudellista hyötyä. Rantasalmen ja Kallislahden välisen runkolinjan parantaminen maksaa keskimäärin 17 000 euroa alueen paria sataa asiakasta kohti.

Sähköverkoston saneeraaminen voi hidastaa liikennettä ja aiheuttaa poikkeusjärjestelyitä hankealueilla. 

Yhteensä Järvi-Suomen Energia parantaa alueensa sähköverkostoa tänä vuonna 50 miljoonalla eurolla. Hankkeilla on merkittävä työllisyysvaikutus paikallisesti. Verkostoon rakentuu myös enenevässä määrin teknologiaa. Voisikin puhua älyverkosta, joka tuo kotitalouksiin mahdollisuuden hallinnoida omaa energiankulutusta. Älyverkko vahvistaa myös sähkön toimitusvarmuutta, se osaa tarkkailla omaa toimintaansa ja esimerkiksi hälyttää vikatilanteista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Verkostoinsinööri Mika Mielikäinen 010 210 4377, mika.mielikainen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Sähköisestä asioinnista kohti vau! -kokemusta6.7.2020 15:34:03 EESTBlogi

Sähköisen asioinnin kehittäminen on ollut meillä jo vuosia osa normaalia arjen aherrusta. Tieto sähkönjakelun häiriöistä lähtee asiakkaille tekstiviesteillä ja tarjouspyynnön voi lähettää nettisivujen lomakkeella. Sopimuksen sähköinen allekirjoitus ja e-lasku lähentelvät jo seuraavan tason digitaalisuutta. Tavoitteena on helppo, nopea yksilöllinen ja vuorovaikutteinen kumppanuus asiakkaidemme kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme