Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomessa tarkastetaan sähköverkkoa droneilla 1500 kilometriä huhti-toukokuussa

Jaa
Järvi-Suomen Energia on aloittanut keskijänniteverkon lentotarkastukset. Tarkastukset tehdään drone-lennokeilla ja helikoptereilla. Helikopteritarkastukset sijoittuvat alustavasti viikoille 17–18 sään mukaan. Dronet lentävät viikoilla 16–22. Lennoilla pyritään ottamaan huomioon eläintilat.

Järvi-Suomen Energia on aloittanut keskijänniteverkkoon kuuluvien 20 kV ja 1 kV sähkölinjojen lentotarkastukset. Kyseessä on vuositarkastus, jossa käydään läpi puolet jakelualueen keskijänniteverkosta, yhteensä 3000 kilometriä. Tarkastettavat alueet on merkitty kartalle: dronella tehtävät keltaisella ja helikopteritarkastukset vihreällä. Värjäämätön osa tarkastetaan vuorostaan vuonna 2024.  

Helikoptereilla toteutettavia tarkastuslentoja tehdään sään mukaan kahden, enintään kolmen viikon ajan alkaen ensi maanantaina 24.4. Tarkastuksia saatetaan tehdä myös viikonloppuisin. Lennoilla noudatetaan erityistä varovaisuutta eläintilojen läheisyydessä. 

Tarkastuksilla paikannetaan johtokaduilta linjoja hipovia puita, raivausta tai vierimetsän hoitoa kaipaavia kohteita sekä vaurioita linjojen komponenteissa. Tarkastusten ansiosta voidaan ennaltaehkäistä sähkökatkoja tulevissa myrskyissä poistamalla riskipuut ja -oksat johtokaduilta ja korvaamalla vioille alttiit verkostokomponentit. 

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.jseoy.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Puolet keskijänniteverkosta tarkastetaan drone-lennokeilla

Keväästä 2022 lähtien on voinut Järvi-Suomen Energian verkkoalueella havaita helikopterien lisäksi myös drone-lennokkeja lentämässä linjojen yllä. Droneilla tehdään samanlaisia kunnossapitolentoja kuin helikoptereilla, eli tarkastetaan huolto- ja korjaustarpeita sekä kartoitetaan kasvillisuuden kasvutilannetta linjojen alla ja niitä ympäröivissä reunametsissä. Tänä keväänä tehtävät drone-lennot on aloitettu tällä viikolla ja ne päättyvät 2.6. mennessä.

Drone-palveluita Järvi-Suomen Energialle tuottaa Evision Oy, joka kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.  Yritys tuottaa sähköverkkoyhtiöille dataan ja data-analytiikkaan pohjautuvia kunnossapitopalveluita. Tämä tarkoittaa esimerkiksi droneilla lentämistä johtokatujen yllä, joista lennokki ottaa kuvia ja rakentaa 3D-malleja kunnossapidon suunnittelua varten.

Evisionin lentolaitteissa on yrityksen logo sekä lennättämiseen vaadittava operaattorin rekisteröintitunnus. Lennokkeja operoi maastossa mikkeliläinen urakointiyhtiö Elvera.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme