Kainuun ELY-keskus

Jätealan yhteistyöryhmä aloitti toimintansa Kainuussa – tavoitteena edistää kiertotalouden valtakunnallisia tavoitteita

Jaa
Kainuun jätealan yhteistyöryhmä on aloittanut toimintansa elokuussa 2022. Tavoitteena on edistä kiertotalouden valtakunnallisia tavoitteita ja kehittämään jätehuoltoa.
Kuva: Tatu Turunen, Kainuun ELY-keskus.
Kuva: Tatu Turunen, Kainuun ELY-keskus.

Kainuun jätealan yhteistyöryhmä aloitti toimintansa pitämällä ensimmäisen kokouksensa 29.8.2022. Yhteistyöryhmässä ovat edustettuina toimialueen kunnat sekä toiminnanharjoittajat, yhdistykset ja muut yhteisöt, joiden tehtäviin tai tarkoitukseen jätehuollon ja kiertotalouden kehittäminen voi liittyä.

Kainuun jätehuollon yhteistyöryhmän toiminta ei ole alueella aivan uutta, vaan Kainuussa on toiminut 2000-luvulla Kainuun jätehuollon neuvottelukunta. Nykyinen yhteistyöryhmä kuuluu ELY-keskuksen lainmukaisiin tehtäviin, joiden myötä ELY-keskuksen on asetettava alueellinen yhteistyöryhmä tukemaan valtakunnallisen jätesuunnitelman valmistelua, toimeenpanoa ja toimeenpanon seurantaa.

Yhteistyöryhmän tavoitteena on edistää jätehuollon ja kiertotalouden yleisiä valtakunnallisia tavoitteita Kainuussa. Yhteistyöryhmä pyrkii myös aktivoimaan alan yhteistyötä, aikaansaamaan uusia aihepiiriin liittyviä hankkeita ja edistämään jätehuollon kehittämistyötä. Valtakunnalliset jätehuollon ja kiertotalouden tavoitteet on esitetty valtakunnallisessa jätesuunnitelmassa.

Kainuun jätealan yhteistyöryhmään kuuluvat Elementis Minerals, Kajaanin yliopistokeskus, Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, Kainuun Jätehuolto Oy, Kainuun ELY-keskus, Kainuun liitto, Kainuun SOTE:n ympäristöterveydenhuolto, Kainuun Yrittäjät ry, Kajaanin AMK, Kajaanin Romu Oy, Kuusakoski Oy, L&T Ympäristöpalvelu Oy, Luonnonvarakeskus, Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys ry., MTK Pohjois-Suomi, Osuuskauppa Maakunta ja Terrafame Oy. Kainuun kuntia edustaa Puolangan kunnan tekninen johtaja ja kuntien ympäristöviranhaltijoita Kajaanin ympäristönsuojelutarkastaja. Ryhmää on mahdollisuus vielä täydentää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteistyöryhmän puheenjohtaja
Yksikön päällikkö Jari Pesonen
Kainuun ELY-keskus
p. 0295 023 861, jari.k.pesonen@ely-keskus.fi

Yhteistyöryhmän sihteeri
ympäristöasiantuntija Tatu Turunen
Kainuun ELY-keskus
puh. 0295 023 892, tatu.turunen@ely-keskus.fi

Kuvat

Kuva: Tatu Turunen, Kainuun ELY-keskus.
Kuva: Tatu Turunen, Kainuun ELY-keskus.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kainuun jätehuollon kuntayhtymälle jo kolmas uhkasakko ympäristöluvan lupaehtojen rikkomisesta16.3.2023 12:19:15 EET | Tiedote

Kainuun jätehuollon kuntayhtymän Majasaaren jätekeskuksen suoto- ja jätevesien käsittelyä koskeva 20 000 euron uhkasakko on määrätty maksuun jo kolmannen kerran. Uhkasakon tarkoitus on tehostaa hallintopakkopäätöstä, jotta jätekeskuksen jäte- ja suotovesien käsittely saadaan ympäristöluvan mukaiseksi. Aiemmin kuntayhtymälle tuli maksettavaksi uhkasakkoa 40 000 euroa vuodelta 2020 ja tämän jälkeen 20 000 euroa vuodelta 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme