ELY-keskukset

Jätekuljetusten valvontatempaus järjestetään Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa syksyn aikana

Jaa

Tehovalvonnan yhteydessä jätekuljetusajoneuvoilta tarkastetaan jätekuljetuksissa vaadittavat asiakirjat.

Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon ELY-keskukset tarkastavat jätekuljetuksia yhteistyössä Itä-Suomen poliisin kanssa syksyn aikana. Tarkastus järjestetään osana poliisin raskaan liikenteen valvontaa.

Velvoite rekisteröityä jätehuoltorekisteriin

Jätelain (646/2011) mukaan jokaisen jätettä ammattimaisesti kuljettavan tulee rekisteröityä ELY-keskuksen ylläpitämään jätehuoltorekisteriin. Rekisteröintivelvollisia ovat myös ammattimaiset kuljettajat, jotka kuljettavat muiden kuormien ohessa jätteitä. Jätteeksi luetaan käytöstä poistetut esineet tai aineet, jotka viedään jätettä vastaanottavalle taholle, kuten jäteasemalle tai maankaatopaikalle.

Kun hakemus jätehuoltorekisteriin on hyväksytty, toiminnanharjoittaja saa päätöksen jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä. Päätöksen liitteenä tulee jätehuoltorekisteriote, joka tulee olla aina ajoneuvossa mukana jätettä kuljetettaessa ja esittää pyydettäessä viranomaiselle.

Siirtoasiakirja on oltava mukana kuljetettaessa jätettä

Kun kuljetetaan vaarallista jätettä, pysyvää orgaanista jätettä (POP)-, sako- ja umpikaivolietettä, hiekan- ja rasvanerotuskaivojen lietteitä, pilaantuneita maa-aineksia sekä rakennus- ja purkujätettä, on laadittava siirtoasiakirja sähköisenä ja tietojen on oltava koneluettavassa muodossa ja luettavissa jätteen siirron aikana.

Siirtoasiakirjassa on oltava valvonnan ja seurannan kannalta tarpeelliset tiedot jätteen lajista, jätteen tuottajan tai muun haltijan y-tunnuksesta, laadusta, määrästä, alkuperästä, toimituspaikasta ja päivämäärästä sekä kuljettajasta.

Jos jäte noudetaan kotitaloudesta, on jätteen kuljettajan laadittava siirtoasiakirja jätteen haltijan puolesta ja huolehdittava siirtoasiakirjan tietojen toimittamisesta.
Siirtoasiakirjan voi laatia myös paperisena asiakirjana, jos sähköisen asiakirjan laatimiselle ei ole edellytystä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Etelä-Savon ELY-keskus
Pirjo Angervuori, puh. 0295 024 196, pirjo.angervuori@ely-keskus.fi

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Sofia Smeds, puh. 0295 026 085, sofia.smeds@ely-keskus.fi

Pohjois-Savon ELY-keskus
Terhi Lylyjärvi, puh. 0295 026 219, terhi.lylyjarvi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Vedenkorkeudet Kanta-Hämeessä ja Etelä-Pirkanmaalla pääosin tavallista alempana (Pirkanmaa, Kanta-Häme)5.12.2022 14:11:44 EET | Tiedote

Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan säännöstelemättömillä järvillä veden-korkeudet ovat tavallista alempana. Vanajaveden vedenkorkeus on tavan-omaisella tasolla, mutta tulevana talvena mahdollinen sähköpula saattaa näkyä myös Vanajaveden pinnan laskemisena sekä salmien ja virtapaikkojen jäiden heikkenemisenä. Pohjaveden pinnankorkeudet ovat alkaneet hiljalleen tasoittua.

Linja-autoliikenne reitillä Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu nopeutuu (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu)5.12.2022 10:57:22 EET | Tiedote

Osa reitillä Kajaani–Vaala–Utajärvi–Oulu ajettavista linja-autovuoroista nopeutuu 1.1.2023 alkaen, kun vuorojen ajoaikoja tarkistetaan. Muutokset vaikuttavat aikatauluihin Vaalan ja Oulun välisellä osuudella. Samalla reittiä muutetaan siten, etteivät vuorot enää liikennöi Päivärinteen kautta. Muutokset eivät koske Oulun ja Kajaanin tai Oulun ja Suomussalmen välistä markkinaehtoista kaukoliikennettä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme