Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Jätkäsaaren kirjasto uudistetaan erityisesti lapsille sopivaksi

Jaa

Jätkäsaaren kirjasto suljetaan maanantaina 29. marraskuuta loppuvuoden ajaksi. Remontissa kirjaston yleisilme uudistetaan. Tilan ja kalusteiden pinnoissa ja muodoissa huomioidaan erityisesti lapset, sillä Jätkäsaaressa ja sen lähialueilla asuu suuri määrä lapsiperheitä.

©️ Kuvaaja: Ville Olaskari / Helsingin kaupunki
©️ Kuvaaja: Ville Olaskari / Helsingin kaupunki

–Keskittymällä Jätkäsaaressa lasten ja perheiden kirjastopalveluihin voimme tehdä yhden osa-alueen kunnolla sen sijaan, että yrittäisimme mahduttaa liian pieneen tilaan kaikki tyypillisimmät kirjastopalvelut. Aikuiset asiakkaat toivotamme myös lämpimästi tervetulleeksi kirjastoon. Otamme asukkaita mukaan suunnitteluun aina, kun haluamme kuulla ajatuksia esimerkiksi lehtivalintoihin tai tapahtumiin liittyen, kertoo palvelupäällikkö Lasse Pekkarinen Helsingin kaupunginkirjastosta.

Vaikka Jätkäsaaren kirjasto on aina painottanut lastenaineistoa, kirjastossa on jatkossakin asiakaspäätteet, lehtihylly ja valikoimaa aikuisille. Kirjastoon voi lisäksi varata mitä tahansa aineistoa Helmet-kirjastojen kokoelmista.

Kirjastotilan uuden muodoilla ja väreillä leikittelevän ilmeen, jossa huomioidaan lasten mittasuhteet ja näkökulma, on suunnitellut muotoilutoimisto Rune & Berg Design.

Varausten noutopaikka täytyy itse käydä vaihtamassa Helmet.fi-sivulla. Jos noutokirjastoa ei vaihda, varaukset lähetetään remontin ajan Töölön kirjastoon. Lainat voi tavalliseen tapaan palauttaa mihin tahansa kirjastoon.

Entisen Huutokonttorin tiloissa toimiva Jätkäsaaren kirjasto avataan uudistettuna maanantaina 3. tammikuuta osoitteessa Tyynenmerenkatu 1.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

palvelupäällikkö Lasse Pekkarinen
050 5052590, lasse.pekkarinen@hel.fi
Helsingin kaupunginkirjasto

Kuvat

©️ Kuvaaja: Ville Olaskari / Helsingin kaupunki
©️ Kuvaaja: Ville Olaskari / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *
Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja hoitaa myös yleisten kirjastojen valtakunnallista kehittämistehtävää ja Kirjastot.fi-verkkopalveluja.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The Helsinki City Museum, Children's Town and the Burgher’s House Museum Invite You to Enjoy the Holiday Season Once Again  25.11.2021 09:00:00 EET | Press release

The holiday season starts at the Helsinki City Museum and the Burgher’s House Museum on Saturday 27 November. The Christmas Mystery mobile game invites families with children and those young at heart on an adventure into the history of Christmas in Helsinki around the Market Square. The Burgher’s House Museum will take you to a peaceful 19th century Christmas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme