HUS

Jatkuvuutta ja iloa liikkumiseen uuden omahoito-ohjelman avulla

Jaa

Terveyskylän Kuntoutumistalossa on julkaistu Liikkumisen aloittaminen -omahoito-ohjelma. Se kannustaa aloittamaan liikkumisen matalalla kynnyksellä.

Ohjelma on suunnattu erityisesti niille, joilla liikunta ei vielä ole osa elämää. Tähän voi olla monia syitä, esimerkiksi vaikea elämäntilanne, motivaation puute tai kipu, joka haittaa liikkumista.

- Omat voimavarat ja oma elämäntilanne vaikuttavat vahvasti liikkumisen aloittamiseen, kertoo ohjelman kehittämiseen osallistunut fysioterapeutti Jaana Ahoranta.

Liikkumisen aloittaminen –omahoito –ohjelmassa edetään lempeän motivaation kautta. Keppi ja itsensä ruoskiminen eivät kanna kovin pitkälle liikuntamotivaatiossa​​.

- Pitäisi löytää oma motivaatio ja syy, jonka vuoksi haluaa liikkua. Mitä lisäarvoa liikkuminen toisi omaan elämään ja arkeen? Sitä kautta voi löytyä jatkuvuus ja ilo liikkumiseen.

Myönteistä palautetta testiryhmältä

Omahoito-ohjelma on liikkumisen ammattilaisten kehittämä – heidän intohimonaan on motivoida ja inspiroida ihmisiä liikkumaan enemmän.

Liikkumisen aloittaminen -omahoito-ohjelmassa on 15 istuntoa. Ne sisältävät tehtäviä, mielenkiintoista tietoa liikunnasta sekä käytännön liikuntavinkkejä.

Ohjelma ei kuitenkaan ole pelkkää treeniä ja jumppaa, siihen liittyy myös paljon itsensä pohtimista.

Keväällä ohjelmasta toteutettiin testaus, josta saatiin myönteistä palautetta.

- Tämä oli juuri sitä, mitä kaipasin, kun on ollut kipujaksoja. Ohjelma auttoi motivoitumaan, kun olin väsynyt ja en siksi jaksanut motivoida itseäni, yksi testaajista kommentoi.

Omahoito-ohjelmaan pääsee Terveyskylän Omapolun kautta ja se on kaikille ilmainen. Mikäli sinulla on jokin liikkumista vaikeuttava tai estävä sairaus, varmistathan omahoito-ohjelman sopivuuden keskustelemalla asiasta lääkärisi kanssa.

Tutustu liikkumisen aloittaminen -omahoito-ohjelmaan 

Lisätietoja liikkumisen aloittaminen-omahoito-ohjelmasta: kuntoutumistalo@terveyskyla.fi

Mistä on kyse

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja, Omapolku-palvelukanava, digihoitopolkuja sekä ammattilaisille suunnattu TerveyskyläPRO. Terveyskylän palveluvalikoimaan kuuluvat myös chatit, chatbotit ja oirenavigaattorit.

Vuonna 2019 taloja on avoinna jo 32. Tutustu meihin: www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme