Jatkuvuutta ja iloa liikkumiseen uuden omahoito-ohjelman avulla

Ohjelma on suunnattu erityisesti niille, joilla liikunta ei vielä ole osa elämää. Tähän voi olla monia syitä, esimerkiksi vaikea elämäntilanne, motivaation puute tai kipu, joka haittaa liikkumista.
- Omat voimavarat ja oma elämäntilanne vaikuttavat vahvasti liikkumisen aloittamiseen, kertoo ohjelman kehittämiseen osallistunut fysioterapeutti Jaana Ahoranta.
Liikkumisen aloittaminen –omahoito –ohjelmassa edetään lempeän motivaation kautta. Keppi ja itsensä ruoskiminen eivät kanna kovin pitkälle liikuntamotivaatiossa.
- Pitäisi löytää oma motivaatio ja syy, jonka vuoksi haluaa liikkua. Mitä lisäarvoa liikkuminen toisi omaan elämään ja arkeen? Sitä kautta voi löytyä jatkuvuus ja ilo liikkumiseen.
Myönteistä palautetta testiryhmältä
Omahoito-ohjelma on liikkumisen ammattilaisten kehittämä – heidän intohimonaan on motivoida ja inspiroida ihmisiä liikkumaan enemmän.
Liikkumisen aloittaminen -omahoito-ohjelmassa on 15 istuntoa. Ne sisältävät tehtäviä, mielenkiintoista tietoa liikunnasta sekä käytännön liikuntavinkkejä.
Ohjelma ei kuitenkaan ole pelkkää treeniä ja jumppaa, siihen liittyy myös paljon itsensä pohtimista.
Keväällä ohjelmasta toteutettiin testaus, josta saatiin myönteistä palautetta.
- Tämä oli juuri sitä, mitä kaipasin, kun on ollut kipujaksoja. Ohjelma auttoi motivoitumaan, kun olin väsynyt ja en siksi jaksanut motivoida itseäni, yksi testaajista kommentoi.
Omahoito-ohjelmaan pääsee Terveyskylän Omapolun kautta ja se on kaikille ilmainen. Mikäli sinulla on jokin liikkumista vaikeuttava tai estävä sairaus, varmistathan omahoito-ohjelman sopivuuden keskustelemalla asiasta lääkärisi kanssa.
Tutustu liikkumisen aloittaminen -omahoito-ohjelmaan
Lisätietoja liikkumisen aloittaminen-omahoito-ohjelmasta: kuntoutumistalo@terveyskyla.fi
Mistä on kyse
Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja, Omapolku-palvelukanava, digihoitopolkuja sekä ammattilaisille suunnattu TerveyskyläPRO. Terveyskylän palveluvalikoimaan kuuluvat myös chatit, chatbotit ja oirenavigaattorit.
Vuonna 2019 taloja on avoinna jo 32. Tutustu meihin: www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla.fi, Twitter @terveyskyla_fi
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.
HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.
HUS – Vaikuttavinta hoitoa
HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HUS
Riktad screening kan förebygga farliga hjärnblödningar hos rökande medelålders kvinnor26.6.2025 08:58:18 EEST | Pressmeddelande
Enligt en undersökning utförd av finländska neurokirurger har till och med var tionde kvinna i åldern 50–60 år som röker ett hjärnaneurysm. En screening riktad till denna riskgrupp kan förebygga allvarliga hjärnblödningar.
Kohdennettu seulonta voi ehkäistä vaarallisia aivoverenvuotoja tupakoivilla keski-ikäisillä naisilla26.6.2025 08:58:18 EEST | Tiedote
Suomalaisten neurokirurgien tutkimuksen mukaan jopa joka kymmenennellä tupakoivalla 50–60-vuotiaalla naisella on aivovaltimopullistuma. Tälle riskiryhmälle kohdennettu seulonta voi ehkäistä vakavia aivoverenvuotoja.
Targeted screening may prevent dangerous cerebral hemorrhages in middle-aged women who smoke26.6.2025 08:58:18 EEST | Press release
According to a study by Finnish neurosurgeons, up to one in ten female smokers aged 50–60 have an intracranial aneurysm. Screening targeted at this risk group may prevent severe cerebral hemorrhages.
Arteriovenösa missbildningar i hjärnan orsakar sällan plötslig död utanför sjukhus24.6.2025 08:59:37 EEST | Pressmeddelande
En finländsk studie visar att arteriovenösa missbildningar i hjärnan (AVM) endast sällan leder till plötslig död utanför sjukhus. Överraskande nog visade sig epileptiska anfall vara en vanligare dödsorsak än hjärnblödningar.
Aivojen valtimo-laskimoepämuodostumat aiheuttavatkin vain harvoin äkkikuolemia sairaalan ulkopuolella24.6.2025 08:59:37 EEST | Tiedote
Suomalaistutkimus osoitti, että aivojen valtimo-laskimoepämuodostumat (AVM) johtavat vain harvoin äkillisiin kuolemiin sairaalan ulkopuolella. Yllättäen epilepsiakohtaukset osoittautuivat yleisemmäksi kuolinsyyksi kuin aivoverenvuodot.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme