Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Jättikokoisilla valoteoksilla suuren suosion saavuttanut taiteilijaryhmä rakentaa laajan valokokonaisuuden nyt Espooseen

Jaa
Espoon keskukseen rakentuu 17.12.2022 - 6.1.2023 väliseksi ajaksi Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuoden huipennukseksi näyttävä, puiston laajuinen valoteos. Kolmen viikon ajan esillä oleva valokokonaisuus ilahduttaa alueen ulkoilijoita, mutta teoksen taianomaisuus kannattaa tulla kokemaan myös kauempaa.
Rainbow River on taiteilijaryhmä Flowers of Lifen suunnittelema valotaidekokonaisuus.
Rainbow River on taiteilijaryhmä Flowers of Lifen suunnittelema valotaidekokonaisuus.

Kansainvälistä ja kansallista mainetta niittänyt taiteilijaryhmä Flowers of Life toteuttaa Espooseen suurikokoisen ja mielikuvitusta kutkuttavan valotaideteoksen Rainbow River. Teos elävöittää Espoon keskusta kokoamalla yhteen kaikenikäisiä valotaiteen ystäviä.

Rainbow River on esillä ympäri vuorokauden 17.12.2022 - 6.1.2023, mutta teos on tarkoitettu pimeän aikaan koettavaksi joko aamulla tai illalla sen näkyessä silloin parhaiten. Aamuinen aukiolo mahdollistaa lapsiryhmien vierailut esimerkiksi päiväkodeista ja kouluista.

Maineikas taiteilijaryhmä on suunnitellut isotöisen teoksen juuri Espoon keskukseen

Espoon kaupungin tuottama teos on suunniteltu juuri Espoon keskuksen Kirkkopuistoon inspiroituen sen tunnelmasta sekä sen ominaisista elementeistä, kuten maaston laaksomaisesta muodosta, puustosta ja alueen läpi virtaavasta Espoonjoesta.


UV-valotekniikkaa ja tekstiilimateriaalia yhdistävän teoksen kiinnostavuutta lisää sen rakentuminen eri tasoihin aina puiden oksista maatasoon, jolloin yleisö pääsee tarkastelemaan sitä eri kulmista. 
 
Flowers of Life on suomalainen, UV-valotaiteeseen erikoistunut taideryhmä, jonka kolmiulotteiset visuaaliset elementit ovat ihastuttaneet yleisöä useissa tapahtumissa. Ryhmä on vieraillut 24 maassa, kuten Meksikossa FILUX-valofestivaalilla vuonna 2018 ja 2019. Suomessa teoksia on ollut esimerkiksi SLUSH Helsingissä, Linnanmäen Valokarnevaaleilla ja LUX Helsingissä. 

Flowers of Lifen pääsuunnittelija Veikko Lappalaisella on 20 vuoden kokemus useista eri taiteen luomisen tekniikoista, ja taiteilijaryhmä on kehitellyt valotaidettaan jo 17 vuoden ajan kangasmaalauksista monimutkaisiin 3D-teoksiin.

Rainbow River on yksi Espoo 50 vuotta kaupunkina -teemavuoden päätapahtumista

Valoteos toteutetaan Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuoden loppuhuipennukseksi yhdessä uudenvuoden tapahtuman kanssa. Teemavuosi on sisältänyt lukuisten uusien avausten lisäksi yli 300 tapahtumaa, joihin espoolaiset ovat osallistuneet aktiivisesti.

Rainbow River
17.12.2022 - 6.1.2023
Espoon keskus, Kirkkopuisto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkitapahtumat Espoo:


Lea Rintala
Projektipäällikkö
lea.rintala@espoo.fi
046 877 1952


Laura Läntinen
Verkostosuunnittelija
laura.lantinen@espoo.fi
043 824 6337

Kuvat

Rainbow River on taiteilijaryhmä Flowers of Lifen suunnittelema valotaidekokonaisuus.
Rainbow River on taiteilijaryhmä Flowers of Lifen suunnittelema valotaidekokonaisuus.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme