Assemblin Oy

Jättimäisestä 60-luvun klassikkorakennuksesta moderniksi Valaaksi

Jaa

KOy Hämeentie 31 on perinteikäs 9-kerroksinen talo Helsingin Sörnäisissä. Kiinteistö kylpee valossa, koska jokaiselta julkisivulta löytyy kerrokset kiertävät ikkunarivistöt. 1960-luvun lopulla valmistuneessa kiinteistössä on ollut vuosien varrella sekä toimisto-, kauppa- että ravintolatoimintaa ja nyt uuden omistajan myötä, kiinteistö on herännyt uudestaan henkiin.

KOy Hämeentie 31 on perinteikäs 9-kerroksinen talo Helsingin Sörnäisissä. Nyt uuden omistajan myötä, kiinteistö on herännyt uudestaan henkiin. Kuva: Assai
KOy Hämeentie 31 on perinteikäs 9-kerroksinen talo Helsingin Sörnäisissä. Nyt uuden omistajan myötä, kiinteistö on herännyt uudestaan henkiin. Kuva: Assai

Hämeentie 31 tilat Sörnäisten kurvissa päätettiin uusia 3. kerroksesta ylöspäin. Rakennuksen LVI-järjestelmät olivat tulleet käyttöikänsä päähän, jonka vuoksi kohteessa aloitettiin syksyllä 2019 mittava saneeraus. Kohteen omistaja Assai Commercial valitsi kohteen pääurakoitsijaksi Fira Oy:n, jonka myötä Assemblin Oy valittiin toteuttamaan rakennuksen LVIK-saneeraus.

Saneeraukset yllättävät aina

Yli 50 vuotta vanhan kiinteistön saneerauksessa merkittävämmäksi tekijäksi nousi viestintä, suunnitelmat ja joustavuus. Toteutuksen aikana LVIK-saneerauksessa tuli esille useita asioita, joita ei voitu suunnitella etukäteen, vaan niihin oli reagoitava urakan edetessä. Tässä kohteessa alkuperäisenä suunnitelmana oli säilyttää osa vanhoista toimintakelpoisista järjestelmistä ja muutoin saneerata kaikki LVIK-laitteistot.

Assemblinin 12 asentajan voimin saneerauksessa uusittiin muun muassa IV-laitteistoja, käyttövesiputkistot, sähkömoottoreita, taajuusmuuntajia ja kanavistoja. Uuden IV-koneen lisääminen työllisti myös ison osan tekijöistä, koska ilmavaihtokuilu rakennettiin vanhaan hissikuiluun. Kerroskohtaisesti kiinteistössä uusittiin säätölaitteistoja sekä lisättiin jäähdytyskonvektoreita.

Yhdessä syntyy parhaat lopputulokset

Projektihenkilöstö sai toteuttaa ammattitaitoaan ja luovaa ideointia, kun huomattiin, että käyttöön jäävä vanha poistoilmakanavisto vuoti yli raja-arvojen painekokeiden aikana. Koska kanavisto vuoti, vaaditut painesuhteet eivät toteutuneet eikä kohteeseen olisi voinut toteuttaa asianmukaisia ilmanvaihdon säätötöitä.

Vanhaa kanavistoa ei olisi ollut järkevää purkaa eikä kanavia olisi voinut tiivistään myöskään yksi kerrallaan. Eräs kohteen projektihenkilöistä muisti kuulleen, että on olemassa pinnoitusmenetelmä, joka voidaan toteuttaa kanaviston sisäpuolelle. Mutkien jälkeen, kanavisto pinnoitettiin sisäpuolelta aerosealmenetelmällä ilta- ja yöaikaan, jonka jälkeen kanavisto ei enää vuotanut vaan toimi täysin uudenveroisesti.

Joustavasti yhteistyöllä

Saneeraus valmistui lukuisista muutoksista huolimatta aikataulussaan kesäksi 2020. Projektin vetäjät Assemblinilta kertovat, että tässä vaativassa saneerauksessa onnistuttiin loistavan yhteishengen ansiosta. Tiimi koki koko projektin ajan, että yhteistyö toimi erittäin mutkattomasti kaikkien osapuolten kesken.

KOy Hämeentie 31 alakerrassa toimi koko remontin ajan kauppa- ja ravintolatoimintaa, jonka vuoksi piti kiinnittää huomiota myös siihen, etteivät käyttökatkokset esim. sähkön ja vedenjakelussa häirinneet heidän liiketoimintaansa. Muun muassa uuden lämmönjakokeskuksen asennus toteutettiin ilman käyttökatkoksia. Tässäkin onnistuttiin viestimällä ja joustavuudella puolin ja toisin.

Vaikka työ vaatikin tekijöiltä venymistä, viestintää ja paljon läsnäoloa, tänä päivänä KOy Hämeentie 31 tunnetaan nimeltä Valas, joka valloitti Kurvin ja vuokralaiset saivat käyttöönsä modernit, toimivat ja viihtyisät tilat.

Referenssin kuvituskuva: Valas Work, Assai

Yhteyshenkilöt

Kuvat

KOy Hämeentie 31 on perinteikäs 9-kerroksinen talo Helsingin Sörnäisissä. Nyt uuden omistajan myötä, kiinteistö on herännyt uudestaan henkiin. Kuva: Assai
KOy Hämeentie 31 on perinteikäs 9-kerroksinen talo Helsingin Sörnäisissä. Nyt uuden omistajan myötä, kiinteistö on herännyt uudestaan henkiin. Kuva: Assai
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Assemblin ostaa Fidelixin – strategisella yrityskaupalla nopeutetaan Assemblinin muutosta kohti yhä älykkäämpiä talotekniikkaratkaisuja9.12.2020 09:00:03 EETTiedote

Assemblin täydentää rakennusautomaatioalan osaamistaan ostamalla Fidelix-konsernin (”Fidelix”), jolla on yli 50 miljoonan euron vuosiliikevaihto ja 360 työntekijää. Kaupalla Assemblin parantaa valmiuksiaan vastata tehokkaiden ja ilmastofiksujen automaatioratkaisujen tarpeeseen ja vahvistaa samalla asemiaan Suomen talotekniikkamarkkinoilla. Fidelixistä tulee Assemblin-konserniin erillinen liiketoiminta-alue ja kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme