Lapin ELY-keskus

Jeesiöjoen uusi silta avataan liikenteelle

Jaa

Jeesiöjoen uusi silta valtatiellä 4 Sodankylässä avataan liikenteelle loppuviikolla. Silta avataan liikenteelle viimeistään perjantaina 18.11. Työt siltatyömaalla jatkuvat kuitenkin edelleen.

Rakennustyöt vielä käynnissä Jeesiöjoen sillalla.
Rakennustyöt vielä käynnissä Jeesiöjoen sillalla.

Jeesiöjoen nykyisen sillan eteläpuolen jalankulku- ja pyöräilyväylä poistuu sillan purkutöiden ajaksi käytöstä. Kevyen liikenteen kulku siirretään uuden sillan pohjoisenpuolen jalankulku- ja pyöräilyväylälle. Kylälaakson/Pappilanniemen kevyt liikenne kulkee valtatien 4 ja valtatien 5 kiertoliittymän kautta. Uutta valtatien 4 alittavaa alikulkua ei saada tässä vaiheessa vielä käyttöön.

Liikennevalo-ohjaus poistuu ja koko siltatyömaan alueella on käytössä kaksi ajorataa.

Hankkeessa on rakennettu nykyisen sillan ylävirran puolelle uusi noin 140 metriä pitkä ja 17 metriä leveä silta. Lisäksi uusittiin valtatien 4 linjaus noin 600 metrin matkalla ja rakennettiin uusia kevyen liikenteen yhteyksiä ja linja-autopysäkkiä sekä uusittiin valaistusta.

Työt jatkuvat vielä talven yli mm. vanhan sillan purkutöillä ja muilla hankkeen viimeistelytöillä. Kokonaisuudessaan työt valmistuvat ensi kevään aikana. Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, puh. 0295 037 217, antero.erkinjuntti(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Rakennustyöt vielä käynnissä Jeesiöjoen sillalla.
Rakennustyöt vielä käynnissä Jeesiöjoen sillalla.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lapin säännösteltyjen vesistöjen jääolosuhteet voivat poiketa tavanomaisesta12.1.2023 08:22:15 EET | Tiedote

Sähköenergian tarve voi kuluvana talvena johtaa tavanomaisesta poikkeaviin juoksutuksiin Lapin alueen säännöstellyissä vesistöissä. Tästä johtuen jäätilanne erityisesti Kitisen, Kemijoen pääuoman, Suolijärvien, Vanttausjoen, Kaihuanjoen, Juotasjoen ja Tengeliönjoen vesistöissä voi olla arvaamaton. Lumen määrä Lapin alueella on tällä hetkellä ajankohtaan nähden tavanomainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme