BookBeat

Jere oli vuoden 2017 kuunnelluin äänikirja – Norja ja Suomi kävivät tiukan kisan dekkarisarjan kärkipaikasta

Jaa

Suomalaiset kuuntelivat äänikirjoja yhteensä yli 2,5 miljoonaa tuntia vuonna 2017. Globaalisti nouseva trendi on selvästi otettu omaksi myös täällä. Äänikirjojen helppo käytettävyys älypuhelimella ja se, että kuuntelemisen voi helposti yhdistää muuhun samanaikaiseen tekemiseen, kuten autolla ajoon tai kokkaamiseen, nousi ilmiöksi ja kuuntelemisen kasvuvauhti vuoden aikana oli huima.

Näitä äänikirjoja Suomi kuunteli vuonna 2017 – top 10

1. Linnanahde, Aki: Jere (WSOY)

2. Saari, Oskari: Aki Hintsa – Voittamisen anatomia (WSOY)

3. Brown, Dan: Alku (WSOY)

4. Nesbø, Jo: Jano (Johnny Kniga)

5. Kepler, Lars: Kaniininmetsästäjä (Tammi)

6. Lehtolainen, Leena: Viattomuuden loppu (Tammi)

7. Läckberg, Camilla: Noita (Gummerus)

8. Auer, Anneli : Murhalesken muistelmat (Into Kustannus)

9. Rönkkönen, Henriikka: Mielikuvituspoikaystävä (Atena)

10. Lagercrantz, David: Tyttö joka etsi varjoaan (WSOY)

Vuoden kuunnelluin äänikirja oli selvin luvuin Aki Linnanahteen kirjoittama Jere Karalahden tarina Jere (WSOY). Kokonaisuudessaan kymmenen kuunnelluimman kirjan kärki on yhdistelmä vuoden 2017 suosituimmista uutuuksista ja jo aiemmin ilmestyneistä kestosuosikeista, kuten Oskari Saaren Aki Hintsa – voittamisen anatomia (WSOY), Anneli Auerin Murhalesken muistelmat (Into) ja Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä (Atena). Mielenkiintoiset elämäntarinat kiinnostavat suomalaisia lukijoita. Myös dekkareita kuunnellaan paljon.

Kuuntelemisen ja asiakasmäärien vahvasta kasvusta kertoo se, että kymmenen kärkeen ehti nousta peräti kolme vasta lokakuussa myyntiin tullutta äänikirjauutuutta – jo mainittu Jere, Dan Brownin Alku (WSOY) ja Camilla Läckbergin Noita (Gummerus).

Sarjoista kuunnelluin Jo Nesbøn Harry Hole, Leena Lehtolainen heti perässä

Äänikirjakuuntelulle on tyypillistä sarjojen ahmiminen: kun mieleinen sarja löytyy, se kuunnellaan usein kokonaan. Sarjoista suosituin oli norjalaisdekkaristi Jo Nesbøn Harry Hole, jonka eri osia kuunneltiin yhteensä reilusti yli 200 000 tuntia. Lähes samaan ylsi Leena Lehtolaisen Maria Kallio. Ruotsin vahvat jännityskirjailijat jäivät viime vuonna Nesbøn ja Lehtolaisen taakse, mutta myös Lars Keplerin Joona Linna -sarja nautti suurta suosiota.

Sarjoista suosittuja eivät ole vain jännärit ja dekkarit – J.K. Rowlingin Harry Pottereita ja Tiina Nopolan Siiri-kirjoja sekä muita lasten suosikkeja kuunneltiin paljon.

Kuunnelluimmat äänikirjasarjat 2017 – top 5

1. Nesbø, Jo: Harry Hole (Johnny Kniga)

2. Lehtolainen, Leena: Maria Kallio (Tammi)

3. Kepler, Lars: Joona Linna (Tammi)

4. Rowling, J.K.: Harry Potter (Pottermore)

5. Nopola, Tiina: Siiri (Tammi)

”Kaikkiaan vuosi 2017 oli äänikirjojen kuuntelun osalta jatkuvan ja kovan kasvun vuosi. Suuret jännitys- ja tietokirjanimet loistavat kärjessä, mutta kaikkia lajityyppejä kuunneltiin ja erilaiset asiakkaat löysivät omansa, aina Nobel-voittaja Kazuo Ishigurosta lastenkirjoihin.” toteaa BookBeatin Suomen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Sari Forsström.

Tilasto perustuu BookBeatin äänikirjamyyntiin vuonna 2017.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Sari Forsström
sari.forsstrom@bookbeat.com
+358 50 338 7293

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

BookBeat
BookBeatBookBeat on e- ja äänikirjasovellus, jossa käyttäjä saa lukea ja kuunnella kirjoja rajattomasti älypuhelimellaan tai tabletillaan. Palvelu lanseerattiin Suomessa laajasti kesän 2016 aikana ja kuluneena vuonna äänikirjojen kuuntelu on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan. BookBeatin omistaa ruotsalainen Bonnier, joka on yksi Euroopan suurimmista kustantamoryhmistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BookBeat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme