Vaasan kaupunki - Vasa stad

Jesse & Coyotes uppträder på Feasta Club 12.12

Dela

Jesse & Coyotes från Vasa uppträder på årets sista Feasta Club torsdag 12.12 kl. 18 i huvudbibliotekets Dramasal. Det är gratis inträde till evenemanget och arrangör är Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Jesse & Coyotes har grundats i mitten av 2000-talet och har sitt ursprung i ett band som framfört den amerikanska låtskrivaren Mike Matthews egen countrybetonade produktion. Matthews bodde och arbetade i Vasa 2005-2006. Då han återvände till sina hemtrakter till staden Boonville nära Indianapolis, blev Jesse Kari bandets huvudsolist.

Jesse & Coyotes har under de senaste åren blivit etablerade i en form, där musikerna förutom huvudsolisten Jesse Kari är VM Partanen (gitarr) Seppo Talonen (bas), Simo Saarela (trummor) och Pasi Kujanpää (keyboard och dragspel). Med den här sammansättningen har bandet turnerat under årens lopp på evenemang, festivaler och barspelningar runtom i Finland. Jesse & Coyotes har också uppträtt till exempel på Visagino Country Festival i Litauen år 2009, vilken är den största internationella countryfestivalen i Baltikum.

Jesse & Coyotes räknar sig inte som ett rent countryrockband utan de har fått många influenser från 60-70-talens rockmusik (t.ex. Buffalo Springfield), Bob Dylans produktion samt musik av indie-typ och – det som är så trevligt – allt mera egen produktion.

Nyckelord

Kontakter

evenemangskoordinator Max Bäckman
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster
tfn 040 183 1956
max.backman@vasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum