Folkhälsan

Jessica Ålgars ny kommunikationsdirektör vid Folkhälsan

Dela

Filosofie magister Jessica Ålgars har valts till kommunikationsdirektör vid Folkhälsan från den 26 april 2021 när nuvarande kommunikationsdirektören Camilla Westerlund går i pension i maj.

Jessica Ålgars. Foto: Jaska Poikonen
Jessica Ålgars. Foto: Jaska Poikonen

Jessica Ålgars har de senaste åren varit kommunikationschef inom försäkringssektorn vid Veritas Pensionsförsäkring. Hon arbetade före det bland annat som ansvarig kommunikatör för vård- och landskapsreformen i Egentliga Finland samt som reporter, nyhetschef och ledarskribent vid Åbo Underrättelser.

– Jag tror att jag kan hjälpa Folkhälsan att bygga upp en kultur, där kommunikationen är ett viktigt verktyg för att uppnå de strategiska målen. Det innebär att både ledningen, kommunikationsavdelningen och de enskilda anställda inser sin roll i helheten och känner Folkhälsans unika berättelse, säger Jessica Ålgars.

Ålgars bakgrund som journalist och hennes år som kommunikatör inom landskapsförvaltningen, vård- och landskapsreformen och inom finanssektorn har gett henne många egenskaper som behövs för att leda kommunikationen i en mångfacetterad organisation som Folkhälsan.

– Jag tror på ett inspirerande och modigt ledarskap, kreativitet, organisationsförmåga, gedigen kunskap om marknadsföring samt en strävan att alltid söka lösningar, i gott samarbete över sektorgränserna. Jag känner mekanismerna för samhälleligt beslutsfattande och vet hur man kan påverka, kommenterar Jessica Ålgars.

Anita Laxén som hade utsetts till Folkhälsans nya kommunikationsdirektör avled tidigare i mars i en plötslig sjukdomsattack. Vi beklagar förlusten för hennes familj och många vänner.

Kontakter

Ytterligare information ger kommunikationsdirektör Camilla Westerlund, tfn 050 374 8239.

Bilder

Jessica Ålgars. Foto: Jaska Poikonen
Jessica Ålgars. Foto: Jaska Poikonen
Ladda ned bild

Om

Folkhälsan
Folkhälsan
Topeliuksenkatu 20
00250 Helsinki

09 315 000http://www.folkhalsan.fi

Följ Folkhälsan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkhälsan

Folkhälsans Mats Brommels om vårdreformen: Staten kunde ha övertagit ansvaret för vården26.5.2021 14:55:54 EEST | Tiedote

Mats Brommels, långvarig arbetande ledamot och tidigare ordförande för Samfundet Folkhälsan, valdes 25.5 till hedersledamot på Samfundets vårmöte. Vad gäller vårdreformen efterlyser professor Brommels ännu bredare axlar. ”Staten kunde ha övertagit hela vårdansvaret. Folkhälsan innehar efter vårdreformen en viktig roll i att stöda kommunerna i att främja hälsa”, säger han.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum