Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL haastaa Helsingin kaupungin oikeuteen megapalkkasotkuista

Jaa

Ammattiliitto JHL haastaa Helsingin kaupungin oikeuteen kuukausia jatkuneiden palkanmaksuongelmien vuoksi.

Helsingin kaupungin palkkasotkut ovat kestäneet jo yli puoli vuotta ja ne koskevat tuhansia työntekijöitä. Osa työntekijöistä ei ole saanut palkkaa lainkaan, osa on saanut tuhansia euroja liikaa, osalla ovat jääneet erilaiset palkanlisät maksamatta ynnä muuta.

Kaupunki rikkoo lakeja ja virka- ja työehtosopimusta koko ajan pahemmin. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on vaatinut mielenilmauksilla, neuvotteluilla, valvontapyynnöillä ja rikosilmoituksilla palkkasotkun selvittämistä pikaisesti. Marraskuun alun tietojen mukaan kaupungilla on edelleen käsittelemättä lähes 10 000 yhteydenottoa palkanlaskennassa.

- Palkanmaksusotku sen kun jatkuu ja Helsinki levittelee käsiään. Meille ei jää tässä enää muuta mahdollisuutta kuin katsoa oikeusteitse tilanne loppuun saakka. Nyt ei enää selittelyt auta, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine summaa.

Helsingillä on ollut vaikeuksia ja viiveitä myös tietojen ilmoittamisessa tulorekisteriin. Kaupunki onkin jo joutunut maksamaan verottajalle tämän vuoksi sanktiomaksuja. Tulorekisterin tietojen mukaan maksetaan mm. työttömyyspäivärahoja, perhe-etuuksia, sairauspäivärahoja ja eläkkeitä. Mikäli tiedot ovat väärin, ne vaikuttavat suoraan ansiosidonnaisiin etuuksiin.

- Helsingin kaupunki on vaarantanut toimillaan myös verotuksen oikeellisuuden. Lisäksi tulorekisteriin toimitettujen väärien tietojen mukaan erilaiset tuet maksetaan väärin tai joku saattaa jäädä jopa kokonaan ilman tukia. Onhan tämä täysin uskomaton tilanne! Suomen suurin kuntatyönantaja eikä palkanmaksua saada toimimaan, Niemi-Laine ihmettelee.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 702 4772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL ja Merimies-unioni vahvistavat neuvotteluvoimaansa Satamien ja vesiväylien unionilla24.10.2022 09:16:46 EEST | Tiedote

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Suomen merimies-unioni SMU ovat perustaneet satama-alaa ja vesiväyliä koskevan neuvottelujärjestön, Satamien ja vesiväylien unionin. Sen tehtävänä on neuvotella lossien ja satama-alan työehtosopimukset. Työmarkkinatilanteen voimakas murros vaatii liitoilta entistä tiiviimpää yhteistyötä. Uusi unioni vahvistaa liittojen neuvotteluvoimaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme