Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Hyvää kansallista lähihoitajapäivää!

Jaa
Ammattiliitto JHL haluaa kannustaa lähihoitajia näiden tärkeässä työssä. Lähihoitaja huolehtii osaltaan yhteiskunnan toimivuudesta ja turvaa hyvinvointivaltion tulevaisuutta.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toivottaa hyvää kansallista lähihoitajapäivää.

- Lähihoitaja on lähellä ihmistä: hän hoitaa ja hoivaa asiakkaan niin fyysisiä kuin henkisiä haavoja. Lähihoitaja tuo teorian käytäntöön, jolloin asiakas saa tarvitsemansa avun inhimillisessä paketissa.

- Lähihoitaja näkee ihmisarvon kokonaisvaltaisesti. Perushoidon lisäksi on tärkeää, että mieli voi hyvin, hiukset ovat kammattuina ja että vaatteet ovat mieleisiä ja puhtaita.

Niemi-Laine muistuttaa, että lähihoitaja osaa ottaa ammatillisesti vastaan asiakkaiden niin hellyyden kuin aggressiivisuuden osoitukset. Hän on yhteiskunnan toimivuudelle ja hyvinvointivaltion tulevaisuudelle elintärkeä tekijä.

- Lähihoitaja on vuorovaikutuksen ammattilainen. Hän on kärsivällinen ja ylläpitää ammattitaitoaan, jotta osaisi ottaa huomioon asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Kiireestä huolimatta hän osaa olla läsnä ihmisten arjessa.

Niemi-Laineen mukaan lähihoitaja on kovan luokan sote-osaaja, jolle hän soisi mahdollisuuden käyttää osaamistaan juuri koulutustaan vastaaviin tehtäviin.

- Lähihoitaja on äärimmäisen tärkeä lenkki hoitoketjussa, sillä esimerkiksi vanhustyössä hän on usein se, joka havaitsee ensimmäisenä asiakkaiden/potilaiden ongelmat.

- Yhteiskunnassa paljon käytetty mantra "ahkeruudesta pitää palkita" sopisi ennen kaikkea lähihoitajille, jotka ovat kiinni asiakkaissa ja potilaissa ja joiden työpäivät koostuvat yhä useammin liian kiireisistä askeleista ja huomiota vaativien töiden rajusta priorisoinnista.

Niemi-Laineen mielestä voi aivan aiheesta kysyä, millainen yhteiskunta Suomi olisi ilman lähihoitajia.

- Kenelläkään tässä yhteiskunnassa ei taida olla niin laaja-alaisesti sote- ja varhaiskasvatussektoria halkova koulutus kuin lähihoitajalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Fackförbundet JHL: Vårdarbristen hotar Finland – byråkratin kring den arbetskraftsorienterade invandringen måste lättas27.3.2023 16:00:00 EEST | Tiedote

Fackförbundet JHL anser att arbetskraftsorienterad invandring behövs för att underlätta den vårdarbrist som hotar Finland. Därför kräver JHL att byråkratin kring arbetskraftsorienterad invandring förenklas och samtidigt ska ett särskilt arbetslivspass tas i användning för att underlätta integreringen och minska riskerna för missbruk av arbetskraft.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme