Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Kikymaksujen poisto parantaisi palkansaajien ostovoimaa

Jaa
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on huolissaan tavallisten palkansaajien ahdingosta, jos julkisuudessa olleet vaatimukset julkisten menojen leikkauksista toteutuvat seuraavalla vaalikaudella.

Julkisen talouden sopeuttamisesta on turha puhua ennen kuin kiky perutaan, ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine vaatii.

- Työnantajien maksutaakkaa on kevennetty yli 11 miljardia euroa. Julkinen talous on samaan aikaan heikentynyt ja nyt palkansaajilta vaaditaan taas leikkauksia.

- Inflaatio laukkaa ja hinnat nousevat. Työntekijät tarvitsevat lisää rahaa. Nyt olisi työnantajien vuoro auttaa työntekijöitä samalla tavalla kuin nämä auttoivat työnantajia 2016.

Niemi-Laine muistuttaa, että julkinen talous olisi vahvempi ilman kikyä. Palkansaajat ovat tehneet osuutensa ja nyt on työnantajien vuoro. 

- On täysin kestämätöntä ja kohtuutonta, että Kokoomus ajaa miljardin leikkauksia soteen.

- Valtion talouden tasapainoon saaminen vaarantuu, jos julkisista palveluista ja terveydenhuollosta leikataan niin paljon, että suomalaiset eivät enää kykene menemään töihin. Kuka hoitaa lapset ja vanhukset, jos Kokoomuksen ajamat miljardileikkaukset tuhoavat julkisen sektorin?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Fackförbundet JHL: Vårdarbristen hotar Finland – byråkratin kring den arbetskraftsorienterade invandringen måste lättas27.3.2023 16:00:00 EEST | Tiedote

Fackförbundet JHL anser att arbetskraftsorienterad invandring behövs för att underlätta den vårdarbrist som hotar Finland. Därför kräver JHL att byråkratin kring arbetskraftsorienterad invandring förenklas och samtidigt ska ett särskilt arbetslivspass tas i användning för att underlätta integreringen och minska riskerna för missbruk av arbetskraft.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme