Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: On turha itkeä työvoimapulaa, jos työn arvostus ei näy palkoissa

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii, että tulevalla työehtosopimusten neuvottelukierroksella keskitytään työn arvostukseen. Julkisen sektorin työntekijät ovat osallistuneet jo riittävästi talkoisiin. Työn arvostusta voidaan osoittaa elämiseen riittävällä toimeentulolla, riittävällä henkilöstömäärällä, asiallisilla työoloilla ja satsauksilla työhyvinvointiin.

- Naisvaltaisten alojen arvostusta voidaan kohottaa nostamalla palkat miesvaltaisten alojen tasolle. Tämä voidaan toteuttaa monivuotisella palkkaohjelmalla ja ottamalla huomioon kaikki julkisella sektorilla työskentelevät työntekijät, toteaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Edellisen hallituksen tekemät leikkaukset kuntien rahoitukseen ja kiky-sopimuksesta aiheutuneet veromenetykset ovat ajaneet kunnat erittäin vaikeaan tilanteeseen. Julkisen sektorin työntekijät ovatkin yt-aallon ikeessä. Uusia työntekijöitä ei ole voitu palkata sote-uudistukseen tuhlattujen eurojen vuoksi, joten kuntalaisten palvelujen hoitamiseksi tarvittavat käsiparit ovat vähissä.

Valtiovallan on aika parantaa kuntien asema kestävään tilaan järjestämällä kuntarahoitus riittävälle tasolle.

- On hyvä, että myös KT Kuntatyönantajat ymmärtää tilanteen vakavuuden kuntarahoituksen sekä palvelujen ja henkilöstön saatavuuden osalta. Olemme samaa mieltä, että kunnille on taattava riittävä rahoitus.

- Tulevissa sopimusneuvotteluissa on löydettävä yhdessä keinot kuroa umpeen palkkakuilu yksityiseen sektoriin, jotta voimme varmistaa osaavan työvoiman saatavuuden julkiselle sektorille jatkossakin.

Lisätietoja: puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 7024772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n yli 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Åbo stad och Arkea bryr sig inte om anständiga anställningsvillkor, JHL inleder ny strejk26.11.2019 12:16:33 EETTiedote

Åbo stads koncernsektion vägrar diskutera Arkeas tvist om anställningsvillkor. Enligt sektionen finns ingen anledning att förhandla. JHL tvingas för andra gången ta strid för sina medlemmars anställningsvillkor vid Arkea med en strejk. JHL inleder en tredagarsstrejk onsdagen den 27 november. Utöver arbetstagarna vid Arkea strejkar JHL-medlemmar som arbetar vid Åbo stad och stadens bolag.

Turun kaupunki ja Arkea pyllistävät säädyllisille työehdoille, JHL:n on pakko ryhtyä uuteen lakkoon26.11.2019 12:16:00 EETTiedote

Turun kaupungin konsernijaosto on kieltäytynyt keskustelemasta Arkean työehtokiistasta. Jaoston mielestä neuvotteluperusteita ei ole. JHL on pakotettu toistamiseen lakkoon taistelemaan arkealaisten työehtojen puolesta. Kolmepäiväinen lakko alkaa keskiviikkona 27.11. Arkealaisten lisäksi lakkoon osallistuvat JHL:n jäsenet, jotka ovat töissä Turun kaupungilla ja kaupungin yhtiöissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme