Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä romuttaa hyvinvointia tes-shoppailulla

Jaa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus päättää maanantaina 21.6. ateriapalveluidensa tuottajasta. Esityksen mukaan ateriapalvelut siirtyisivät Attendolle vuoden 2022 alussa. JHL pitää siirtoa pelkkänä sopimusshoppailuna ja työntekijöiden työehtojen kurjistamisena.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä päätti kilpailutuksesta salassa vuosi sitten, asiaa ei mainittu edes pöytäkirjassa. JHL teki asiasta kunnallisvalituksen, mutta se valitettavasti hylättiin.

Hyvinvointiyhtymä on kertonut hakevansa ulkoistamisella 700 000 euron vuosisäästöjä.

- Hyvinvointiyhtymä aloitti kilpailutuksen pitämällä demokratiaa pilkkanaan. Nyt heidän käytännön suunnitelmanaan on repiä säästöt pienipalkkaisten työntekijöiden tilipussista tai aterioiden aineksista. Työntekijöiden peruspalkka yhtiössä on noin 1 800 euroa kuussa. Raaka-aineiden osuus ruuan hinnassa on alle euron per annos. Miten ihmeessä hyvinvointiyhtymä kuvittelee vielä säästävänsä näistä? JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine jyrähtää.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on julkinen organisaatio, jonka Päijät-Hämeen kunnat omistavat. Omistajina on myös kaksi pientä kuntaa Uudeltamaalta.

- Hyvinvointiyhtymä saisi nimensä mukaisesti edistää hyvinvointia. Nyt he suunnittelevat tekevänsä täysin päinvastoin. Tarjousvertailun pääpaino on ollut hinnassa ja laatu on ollut toissijaista. Henkilöstön asemaa ja työehtoja ei edes mainita, Päivi Niemi-Laine hämmästelee.

- On uskomatonta, että hyvinvointiyhtymän päättäjät haluavat lyödä päänsä seinään samalla tavalla kuin joissain kunnissa ja kaupungeissa on tehty. Eri puolilta Suomea on useita kokemuksia, joissa ulkoistamisissa ostopalveluiden hinnat ovat nopeasti pompanneet pilviin eikä laadusta ole ollut takeita, Päivi Niemi-Laine muistuttaa.

Raaseporissa Attendo ketjutti vanhuspalveluissa tuotannon eteenpäin aliurakkatyyppisesti ja aluehallintovirasto joutui puuttumaan vakaviin laatupuutteisiin. Tuleeko vastaan sama tilanne myös Päijät-Hämeessä?

Lisätietoja: puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 702 4772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL fortsätter att ta strid mot Destias lönesänkningar: Bolaget vägrar förhandla, fackförbundet utlyser strejk under midsommarveckan18.6.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Destia håller styvnackat fast vid sina avsikter att byta till ett billigare kollektivavtal. Bytet skär ner lönerna med hundratals eller upp till tusen euro i året. JHL blir tvunget att försvara sig mot bolagets anställningsvillkor med en ny strejk. Fackförbundet är berett att förhandla om anställningsvillkoren med snabb tidtabell men Destia vägrar upprepade gånger att samarbeta.

JHL jatkaa taistelua Destian palkkapoljentaa vastaan: Yhtiö ei suostu neuvottelemaan, ammattiliitto lakkoon juhannusviikolla18.6.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Destia pitää jääräpäisesti kiinni aikeistaan vaihtaa halvempaan työehtosopimukseen. Vaihto nirhaisee palkoista satoja tai jopa tuhat euroa vuodessa. JHL joutuu puolustamaan yhtiön työehtoja uudella lakolla. Ammattiliitto on valmis neuvottelemaan työehdoista nopealla aikataululla, mutta Destia kieltäytyy toistuvasti yhteistyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme