Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Palkankorotusten taso on nyt asetettu,  julkiset ja hyvinvointialat hakevat selkeää nousua

Jaa

Ammattiliitto JHL hakee selkeitä palkankorotuksia julkiselle ja yksityiselle sektorille sekä hyvinvointialoille tulevalla sopimusneuvottelukierroksella.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on tyytyväinen tulevien työehtosopimusneuvottelujen palkankorotuskeskusteluun. Viimeisimmät tiedot naisvaltaisten alojen palkkakuopasta vaativat selkeää korjausliikettä.

- Lähdemme tulevalle tes-neuvottelukierrokselle periaatteella, että jokainen on palkankorotuksensa ansainnut. Nollan saa pyytämättäkin, joten tulemme vaatimaan merkittäviä yleiskorotuksia palkkoihin. Hyvinvointialat on vihdoinkin nostettava palkkakuopasta, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine linjaa.

- Tilastokeskuksen viimeiset tiedot osoittavat, että naisvaltaiset alat ovat palkkakuopassa edelleen. Valtaosa JHL:n jäsenistä työskentelee aloilla, joiden maltillisilla palkkaratkaisuilla on moneen kertaan vauhditettu Suomen talouskasvua. Nyt on julkisilla ja hyvinvointialoilla työskentelevien vuoro saada korotuksensa, Niemi-Laine painottaa.

Työvoimapulaa ei ratkaista pyyhkimällä naisvaltaisilla taikka matalapalkka-aloilla pöytää. Yhdenkään alan vetovoimaisuus ei kasva tarjoamalla minimaalisia palkankorotuksia eikä työntekijäpula helpota kurjistuksia ehdottelemalla.

- Oikeudenmukainen ja elämiseen riittävä palkka tuo ostovoimaa. Palkankorotusten on edistettävä tasa-arvoisuutta ja samapalkkaisuuden toteutumista. On turha kuvitella, että julkiset ja yksityiset hyvinvointialat tyytyisivät vähempään, Niemi-Laine huomauttaa.

- JHL edistää ärhäkkäästi oikeudenmukaisuutta, reilua työelämää ja työntekijöiden hyvinvointia. Sama koskee kaikilta osin myös tes-neuvotteluja ja tulevia palkankorotuksia, Niemi-Laine summaa.

Lisätietoja: JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 702 4772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme