Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Perussuomalaiset, tuetteko yhä julkista perusterveydenhuoltoa?

Jaa
Ammattiliitto JHL on huolissaan perussuomalaisten muuttuneista työelämäkannoista. Liitto haluaa varmistaa, että ihmiset voivat tehdä äänestyspäätöksen tosiasioiden pohjalta eduskuntavaaleissa 2. huhtikuuta.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine on huolestunut perussuomalaisten poukkoilevasta linjasta työelämäkysymyksissä. Häntä arveluttaa, mikä on perussuomalaisten kanta esimerkiksi perusterveydenhuollon järjestämiseen jatkossa.

- Puolueen täydellinen takinkääntö työntekijöitä kurittavassa kiky-sopimuksessa harmittaa meitä. Perussuomalaiset kertoi noin kuukausi takaperin olevansa valmis kiky-maksujen palauttamiseen työnantajien maksettaviksi, mutta on nyt perunut tämän kädenojennuksen työntekijöille ja haluaa työntekijöiden edelleen maksavan ylimääräisiä maksuja.

- Haluan kysyä perussuomalaisilta, oletteko te yhä puolustamassa julkisia palveluita perusterveydenhuollossa vai onko teidän kantanne muuttunut tässäkin asiassa?

Perussuomalaisten muuttunut kiky-kanta paljastui vasta, kun jo 1,7 miljoonaa suomalaista oli äänestänyt ennakkoon. Moni kokee tulleensa petetyksi, koska kiky-maksu kurittaa ankarasti tavallista palkansaajaa.

- Äänestäjien kuluttajasuojan varmistamiseksi toivomme, että perussuomalaiset kertoisi, mitkä muut kannat ovat muuttunut viime viikkoina. Toivottavasti kiky-kannassa oli kyse aidosta erehdyksestä eikä vaikkapa kassakaappisopimuksesta työnantajia lähellä olevien tahojen kanssa.

JHL toivoo sunnuntain eduskuntavaaleissa valittavien kansanedustajien olevan julkisten hyvinvointipalvelujen kannattajia.

- Vain siten voimme varmistaa hyvät ja turvalliset palvelut kaikille Suomessa asuville.

Kaikki puolueet vastasivat kyllä, kun SAK ja sen jäsenliitot kysyivät kahdeksalta suurimmalta puolueelta, pitäisikö perusterveydenhuollon on tulevaisuudessakin oltava julkinen, verorahoilla tuotettu palvelu. Vastaukset löytyvät vaalistaja.fi-sivustolta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme