Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL vaatii: Jyväskylän pitää pysäyttää hurjana käyvä YT-mylly ja nostaa veroja maltillisesti

Jaa

Jyväskylä käy parhaillaan YT-neuvotteluja, joissa on väläytelty lähes 200 henkilötyövuoden vähentämistä. Veroprosentin maltillinen nosto laittaisi kaupungin talouden parempaan tasapainoon kuin julmat henkilöstövähennykset, korostaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Henkilökunta odottaa Jyväskylän YT-neuvotteluiden tulosta pelonsekaisin tuntein. Neuvotteluiden kuluessa on puhuttu jopa liki 200 henkilötyövuoden vähennyksistä.

Henkilökuntaa uhkaavat niin irtisanomiset, osa-aikaistamiset kuin lomautuksetkin.
Kaupunki perustelee YT-intoa muun muassa koronatilanteella, joka on kurittanut kuntien taloutta. JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine muistuttaa, että kasvava työttömyys tulee kalliiksi.

– Koronan keskellä on tärkeää pitää ihmiset töissä. Työttömyys ja lomautukset näkyvät nopeasti kuluina, kun työttömyysmenot lähtevät laukalle.

Korona kelpaa Jyväskylässä syyksi henkilökunnan kurittamiseen, koska kyseessä on poikkeuksellinen kriisi.

Sen sijaan veroja ei koronan takia voi kaupungissa nostaa, koska kyseessä on poikkeuksellinen kriisi. Näin järkeilee Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto talousarvioesityksessään.

Päivi Niemi-Laine hämmästelee, miksi Jyväskylä ei edes harkitse veronkorotusta. Kaupungin veroprosentti on ollut nykyisellä tasollaan jo vuodesta 2014.

– Puolen prosenttiyksikön nosto tarkoittaisi keskimäärin noin viiden euron lisämenoa kuussa. Se on kohtuullinen hinta siitä, että kaupungin työehdot ja palvelut säilyvät.

Niemi-Laine perää Jyväskylältä malttia YT-neuvotteluihin. Hän muistuttaa, että hallitus on luvannut kunnille rahoitusta, jolla koronamenot kuitataan.

Kaupungin työntekijät joutuvat vielä odottamaan kohtaloaan. Kaupungin YT-neuvottelut päättyvät 27. lokakuuta. Jyväskylän kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta 23. marraskuuta.

Seuraa Jyväskylän tapahtumia somessa tunnisteella #järkeäjyväskylä.

Lisätiedot:
JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL uuteen lakkoon Jyväskylässä, kaupunki ei kuuntele työntekijöitään vaan uhkaa yhä jättilomautuksilla ja irtisanomisilla5.11.2020 15:00:00 EETTiedote

Jyväskylän kaupunki ei suostu jatkamaan henkilöstönsä kanssa keskusteluja keinoista, joilla kaupungin talous saataisiin tasapainoon ilman irtisanomisia, jättilomautuksia ja työehtojen heikennyksiä. JHL vastaa keskusteluhaluttomuuteen lakolla, jossa ovat perjantaina 6.11. mukana varhaiskasvatus, koulunkäynninohjaajat, liikunta-, katu- ja viherpalvelut sekä kaupungin ruokahuollosta vastaava Kylän Kattaus.

JHL lakkoon Jyväskylässä: Yt-neuvottelut pelkkää teatteria, kaupungin neuvoteltava henkilöstön kanssa aidosti talouden kohentamisen keinoista29.10.2020 15:00:00 EETTiedote

JHL vastustaa Jyväskylän kaavailemia suurlomautuksia, irtisanomisia ja työehtojen heikentämisiä lakolla. Kaupungin työntekijöistä koulunkäynninohjaajat, varhaiskasvattajat ja liikuntapalvelujen JHL:läiset jäsenet ovat lakossa 30.10. Liitto vaatii, että Jyväskylän on muka-neuvottelujen sijaan neuvoteltava aidosti henkilöstönsä kanssa siitä, miten kaupungin talous saadaan parempaan kuntoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme