Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL vaatii koronalisää kaikille koronaeturintamassa työskenteleville

Jaa

Ammattiliitto JHL vaatii koronalisää kaikille, jotka eivät voi jäädä etätöihin, vaan joutuvat kohtaamaan koronariskin päivittäin työssään. Tarvitsemme useiden eri alojen ammattilaisia pitämässä Suomen pyörimässä: emme tule toimeen ilman hyvinvointi-, turvallisuus-, kuljetusalojen ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii, että koronalisä on maksettava kaikille niille ammattilaisille, jotka eivät voi jäädä etätöihin ja joutuvat kohtaamaan koronariskin päivittäin työssään. Tartuntariski ja kontaktien määrä on suuri useassa eri ammatissa ja usealla eri alalla.

- Sydämellinen kiitos kaikille työntekijöille venymisestä ja jaksamisesta korona-aikana niin kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa kuin vanhuspalveluissa, metro-, raitiotie- ja bussiliikenteessä sekä turvallisuustehtävissä. Henkensä kaupalla he ovat pitäneet palvelut käynnissä. Jokainen heistä on koronalisänsä ansainnut, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine linjaa.

Suomessa suositellaan laajasti etätöitä aina kun mahdollista. Suuri joukko eri alojen ammattilaisia ei kuitenkaan voi jäädä etätöihin. He huolehtivat siitä, että yhteiset palvelumme pyörivät ja toimivat niin normaaliaikana kuin koronapandemiankin aikana. He ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittinen joukko, ilman heitä Suomi pysähtyisi.

Koronapandemian aikana on suojavarusteiden saatavuus vaihdellut ja suojainten laadussa ollut puutteitta. Pahimmillaan työnantajat eivät ole kyenneet toimittamaan riittäviä tai asianmukaisia suojaimia henkilöstölleen. JHL:n jäsenet ovat kertoneet jopa kehotuksista käyttää omaa huivia hengityssuojaimena.

- Vetoan Marinin hallitukseen: koronalisä kuuluu myös jokaiselle koronaeturintamassa työskentelevälle työntekijälle, Niemi-Laine painottaa.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, p. 040 702 4772

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL uuteen lakkoon Jyväskylässä, kaupunki ei kuuntele työntekijöitään vaan uhkaa yhä jättilomautuksilla ja irtisanomisilla5.11.2020 15:00:00 EETTiedote

Jyväskylän kaupunki ei suostu jatkamaan henkilöstönsä kanssa keskusteluja keinoista, joilla kaupungin talous saataisiin tasapainoon ilman irtisanomisia, jättilomautuksia ja työehtojen heikennyksiä. JHL vastaa keskusteluhaluttomuuteen lakolla, jossa ovat perjantaina 6.11. mukana varhaiskasvatus, koulunkäynninohjaajat, liikunta-, katu- ja viherpalvelut sekä kaupungin ruokahuollosta vastaava Kylän Kattaus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme